La Vanguardia (Català)

Will Smith accelera el ritme de feina en el cinema, la moda i la producció

L’actor, que acaba de fer 51 anys, estrena la pel·lícula ‘Géminis’ i llan a una línia de moda

- GABRIEL LERMAN Los Angeles

Amb una fortuna personal estimada en uns 275 milions d’euros, una fama global que l’ha acompanyat des que tenia 22 anys i una vida familiar sòlida, si hi ha un luxe que Willard Carroll Smith jr. s’ha pogut permetre les últimes dècades ha estat el de treballar amb comptagote­s. Tot i això, potser perquè els seus tres fills (en Trey, de 26; en Jaden, de 21, i en Willow, de 18) ja són grans o perquè els seus últims projectes no van ser rebuts amb el mateix entusiasme pels fans, l’actor popularmen­t conegut com a Will Smith ha canviat de ritme, i les conseqüènc­ies són evidents: quan s’acabi aquest any haurà estrenat tres pel·lícules, cosa que no havia passat mai en la seva carrera. Però, a més a més, l’actor sembla decidit a estendre la seva àmplia gamma de

Li encanten els dolços, però reconeix que, amb l’edat, ha hagut d’adoptar un estil de vida més saludable

negocis molt més enllà de posar la cara a les cartellere­s. Fa pocs dies va presentar la seva pròpia línia de roba, Bel-Air Athletics, que es diu així per l’escola secundària a què assistia el personatge que interpreta­va a la sèrie El príncep de Bel Air. Els productes només es poden adquirir al web de Will Smith, i estaran disponible­s fins al 14 d’octubre, en una clara demostraci­ó que sap com dissenyar estratègie­s de màrqueting.

Propietari des del 2001 d’una productora important, Overbrook Entertainm­ent, amb què s’ha assegurat una part dels guanys de les seves pel·lícules més populars, i també de les seves bandes sonores, aquest any l’actor ha llançat, amb la seva dona, Jada Pinkett Smith, una altra empresa, anomenada Westbrook Media, per crear contingut original per al creixent mercat de l’streaming, com un programa de comèdia en què en Will entrevista­rà nous talents de l’humor.

L’agenda de Smith també està més que carregada per a l’any vinent, que inclourà l’estrena de Bad boys for life, la tercera part de la franquícia que comparteix amb Martin Lawrence, i el rodatge d’una pel·lícula per a Netflix, The council. I, malgrat que no ha tret cap disc des del 2005, el dia del seu 51è aniversari (25 de setembre) va aprofitar el seu pas per Budapest per oferir un concert gratuït amb Jazzy Jeff a la plaça Sant Esteve, i al final de l’actuació va bufar l’espelanys meta d’un pastís gegant. L’artista va anar fins a la capital hongaresa per promociona­r Géminis, que s’estrena aquesta setmana a Barcelona.

Dirigida per Ang Lee i ambientada en un futur proper, la pel·lícula explica com un assassí profession­al s’ha d’enfrontar amb un clon 25 més jove que té la missió de matar-lo. A les entreviste­s que l’endemà va concedir a Budapest es va preguntar a Smith què s’aconsellar­ia a ell mateix en el terreny amorós si tingués la possibilit­at de trobar-se amb aquell Will que va conquerir el món des de la televisió,

als noranta: “Simplement li diria que no hi ha cap necessitat de tenir sexe amb tothom. Hi ha gent amb qui es pot ser amic només. A la meva versió més jove li diria que es relaxi”, va respondre sorneguera­ment. I va afegir: “Avui he après que voler una cosa no vol dir que l’hagi de tenir. Ara puc apreciar la bellesa d’una flor sense necessitat d’agafar-la i emportar-me-la a casa. Això també val per a les coses materials. En tinc prou de veure-ho i gaudir-ho, no necessito sumar-ho a les meves possession­s”.

Arran de la coincidènc­ia amb el seu aniversari, hi havia interès per saber què fa per estar tan bé als 51 anys, i es va posar l’exemple de Jennifer López (50). Assegura que la clau ha estat abstenir-se de beure alcohol. Smith va explicar divertit que, en el seu cas, ha begut tant que l’alcohol ha funcionat com a conservant. I després, ja mes seriós, va comentar: “M’encanten els dolços. Podria menjar magdalenes per esmorzar, pastís per dinar i pastís i gelat per sopar. Abans m’entrenava per a una pel·lícula i després menjava el que volia la resta de l’any. Als 51 anys he hagut d’adoptar un estil de vida que inclou menjar saludablem­ent. Si no ho seguís al peu de la lletra, no em podria mantenir”, va dir. En aquest sentit, fa uns quants dies es va saber que l’actor i la seva dona van haver d’intervenir perquè el seu fill Jaden deixés de ser vegà, perquè “no estava rebent els nutrients que necessitav­a” i “tenia un aspecte terrible, com si estigués exhaust o malalt”, va explicar Jada Pinkett Smith al seu programa. Al final el jove va acceptar els consells dels seus pares, i ara és vegetarià.

 ??  ??
 ??  ?? Jaden Smith, Will Smith, la seva dona des de fa 22 anys, Jada Pinkett Smith, i Trey Smith, del primer matrimoni de l’actor amb Sheree Zampino
Jaden Smith, Will Smith, la seva dona des de fa 22 anys, Jada Pinkett Smith, i Trey Smith, del primer matrimoni de l’actor amb Sheree Zampino
 ?? MARTON MONUS / EFE ??
MARTON MONUS / EFE
 ??  ??
 ?? NINA PROMMER / EFE ??
NINA PROMMER / EFE
 ?? WILL SMITH SHOP ?? Aniversari. El cantant actuant a Budapest, en el seu aniversari (esquerra). Amb la seva línia de roba (dreta)
WILL SMITH SHOP Aniversari. El cantant actuant a Budapest, en el seu aniversari (esquerra). Amb la seva línia de roba (dreta)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain