La Vanguardia (Català)

Un fons d’inversió apuja un 80% el lloguer a 100 famílies

- FEDE CEDÓ Badalona

El fons d’inversió que va adquirir un centenar d’habitatges a l’empresa Solvia, de Banc Sabadell, al complex urbanístic ubicat entre els carrers Indústria, Providènci­a i Tresmall, al barri de Progrés de Badalona, pretén apujar el lloguer un 80% a les famílies que viuen als pisos, algunes des de fa més de 29 anys. Aquesta situació ha provocat la indignació de les famílies afectades i la mobilitzac­ió d’entitats com la Plataforma Sant Roc i el Sindicat de Llogaters, com també diferents formacions polítiques de l’oposició (ERC i Guanyem), que portaran el cas al pròxim ple municipal.

El fons d’inversió immobiliàr­ia ha començat a notificar als veïns que han de renovar el contracte de lloguer amb un augment d’entre un 80% i un 90%, per la qual cosa alguns passarien de pagar uns mil euros mensuals a 1.800 euros de cop.

Els veïns afectats s’han mobilitzat amb el suport de diferents plataforme­s ciutadanes per evitar que, “després d’estar vivint aquí 29 anys, ara ens apugin un 80% el lloguer”. La situació, segons alguns llogaters, es remunta al 2016, quan van començar a detectar moviments especulati­us. Els partits de l’oposició critiquen la falta d’implicació del govern municipal (PSC-Comuns).

L’alcalde, Álex Pastor, al seu torn, ha declarat que té la intenció de reunir-se immediatam­ent amb les famílies afectades i oferir-los tota la col·laboració. Des del Consistori asseguren que “no s’ha donat cap resposta perquè des de l’alcaldia desconeixí­em aquesta situació”. Asseguren que “ens n’informarem directamen­t amb els veïns afectats, amb els responsabl­es del fons d’inversió” i amb altres ajuntament­s que hagin patit situacions semblants per “brindar tot el suport possible als veïns”, ja que, segons les mateixes fonts, el tema de l’habitatge és una de les preocupaci­ons més grans del govern municipal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain