La Vanguardia (Català)

Kim Kardashian bateja tres fills a Armènia

La celebritat torna al país dels seus avantpassa­ts també per fer negocis

- BEGOÑA CORZO Barcelona

Kim Kardashian va néixer i va créixer als Estats Units, però no oblida que té orígens armenis. Aquests dies és al país d’on el seu besavi patern, Tatos Kardashian, va emigrar el 1913, dos anys abans del genocidi i la deportació massiva que va viure el seu poble.

Kardashian va aprofitar que assistia al Congrés Mundial de Tecnologie­s de la Informació (WCIT, per la sigla en anglès), a Erevan, per batejar els seus fills petits (en Saint, de 3 anys; la Chicago, d’1, i en Psalm, de quatre mesos) al monestir d’Etxmiadzin, a uns 20 quilòmetre­s de la capital del país. Aquest complex és la seu del Katholikós, la màxima autoritat religiosa d’Armènia, i acull la primera catedral cristiana.

Com ja va passar en la seva primera visita al país, el 2015, en ocasió del centenari del genocidi armeni, la visita de la Kim; la seva germana gran, la Kourtney, i els seus nebots Mason, Penelope i Reign –als quals no acompanya el raper Kanye West, l’home de la Kim– s’ha convertit en un fenomen social. Les germanes van rebre un bany de masses sortint de la cerimònia, a què tots van assistir vestits amb roba senzilla de tons blancs excepte la Kim, que va triar un vestit gris ajustat de coll alt, màniga llarga i una faldilla fins als peus tallada de biaix.

La North, la primogènit­a, ja va ser batejada el 2015 a la catedral armènia de Sant Jaume, a Jerusalem, una cerimònia molt emotiva per a la Kim, ja que, com va escriure als seus perfils, aleshores estava embarassad­a del segon fill. La celebritat, tan donada a publicar la seva vida a Instagram, aquesta vegada, però, no ha penjat cap foto dels batejos, però sí una imatge del baptisteri, d’arquitectu­ra contemporà­nia, on se celebra aquest sagrament, ja que l’església més antiga, del segle IV, s’està reformant. El bateig també ha tingut lloc en un moment molt assenyalat per a les Kardashian, ja que fa una setmana feia 16 anys de la mort del pare, l’advocat Robert Kardashian, conegut perquè va formar part de l’equip que va defensar O.J. Simpson.

Ahir, l’endemà dels batejos, Kardashian va intervenir al WCIT, on va parlar de la seva feina com a emprenedor­a, i també sobre la seva vida, durant gairebé una hora, entre interrupci­ons pels aplaudimen­ts i aclamacion­s

Van acompanyar la Kim la seva germana Kourtney i els seus nebots Mason, Penelope i Reign

d’un públic entregat que li cridava: “T’estimem”. “El principal missatge que vull donar a tothom, especialme­nt a les dones, és que està bé no saber on vas i pensar-ho sobre la marxa. No ho has de saber tot”. “Les dones som massa perfeccion­istes”, va dir la moderadora. I ella li va respondre, entre rialles: “Bé, això és perquè no coneixes el meu home”.

La celebritat va explicar que se sent “molt orgullosa” que la seva família conegui el país d’origen del seu pare i que ha trobat idees per a nous negocis, com una fragància basada en flors armènies amb què vol homenatjar un país amb una història traumàtica.

 ?? INSTAGRAM ?? Kim Kardashian amb els seus fills, Saint, Psalm, Chicago i North West, a les Bahames a l’agost
INSTAGRAM Kim Kardashian amb els seus fills, Saint, Psalm, Chicago i North West, a les Bahames a l’agost
 ?? STRINGER / REUTERS ?? Kim Kardashian al congrés
STRINGER / REUTERS Kim Kardashian al congrés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain