La Vanguardia (Català)

“‘Toy boy’ vol trencar prejudicis, com associar stripper amb prostitut”

Actor

- Barcelona

Del camp de futbol als platós de rodatge. Jesús Mosquera (Fuengirola, 1993) és el protagonis­ta de Toy boy, la sèrie que Antena 3 emet els dimecres i en què dona vida a l’Hugo, un stripper acusat d’haver assassinat la seva amant Macarena (Cristina Castaño) i que, amb la seva advocada Triana (María Pedraza), intentarà descobrir la veritat. El jove malagueny està satisfet del seu debut en el món de la interpreta­ció, per bé que sempre havia pensat que el seu futur estaria en el futbol, en què va jugar com a defensa en filials d’equips com ara el Màlaga, l’Athletic de Bilbao i el Betis.

Com ha estat el procés de convertir-se en toy boy?

Jo abans amb prou feines havia ballat. Durant nou mesos vaig estar treballant a Madrid amb assessors d’interpreta­ció i de ball. També vaig tenir un entrenador personal per aconseguir tenir un físic òptim i poder interpreta­r el paper d’un stripper.

Va haver de seguir una dieta?

Sí. I molt estricta. Amb molt d’hidrat de carboni al principi, perquè calia augmentar la massa muscular, i després, ja al final del procés, vam treure els hidrats per marcar més els músculs. Amb aquesta disciplina he estat 16 mesos. Jo sempre havia estat molt prim i amb aquesta sèrie he guanyat deu quilos. La meva mare cada vegada que em veu em demana que pari, que explotaré. Va ser tot un procés molt dur i amb força sacrifici, però estic content del resultat i del camí que vaig fer.

Aquest és el seu debut com a actor. Com li va arribar? Jo jugava a futbol. No em dedicava a la interpreta­ció. Em va sorgir aquesta oportunita­t perquè un amic em va animar que em presentés a un càsting que estaven fent per a una pel·lícula o una sèrie, no sabia ben bé per a què. Al final m’hi vaig presentar, però em va imposar molt. No em van dir que era per a un paper protagonis­ta de stripper, perquè si ho hagués sabut hauria sortit corrents. Quan em va arribar el primer guió i vaig llegir que el meu personatge era un stripper... encara bo que estava assegut, perquè si no m’hauia donat un cop bastant fort al cap.

Com porta la responsabi­litat de ser el protagonis­ta d’un thriller en el seu primer paper? En soc força conscient, però des del primer dia he tingut la màxima confiança de la productora de la sèrie, de la cadena i dels meus companys. Per treballar a gust has de tenir confiança i estar segur de tu mateix. Vaig aconseguir sentir-me com a casa durant el rodatge, i tot i que reconec que sentia una mica de pressió, a mi m’agraden els reptes forts.

L’Hugo viu a la sèrie dos tipus d’amor: un amb la Macarena i un altre amb la Triana. Al principi l’Hugo té un relació amb la Macarena molt potent en el pla sexual. Ell estava enamorat d’ella i volia tenir una relació seriosa, però ella i el seu marit tenen un estatus social brutal. I després, quan l’Hugo surt de la presó té la sort que el bufet d’advocats li dona el cas a la Triana, la seva advocada. Treballen plegats en la investigac­ió sobre què va passar la nit de l’assassinat, i ja se sap: qui t’estima s’arrima.

Amb aquesta sèrie es volen trencar alguns tòpics i prejudicis, no? A l’Hugo li agrada la seva professió de stripper. És una cosa que porta dins, que sempre ha fet, i és la manera com es guanya la vida. També és cert que quan l’Hugo surt a l’escenari, com la resta dels seus companys strippers, sempre ha d’ensenyar la seva millor cara davant el públic per aconseguir l’objectiu de guanyar diners. Els strippers són una façana, però de portes endins tenen molts problemes, com tothom. I hi ha dies que surten a l’escenari a menjar-se el món i d’altres que preferirie­n no sortir. Aquesta sèrie vol trencar, a més, prejudicis com ara el d’associar la imatge de l’stripper amb la del prostitut.

Després d’aquesta experiènci­a, vol continuar en el món de l’actuació? Sí. Estic encantat d’haver triat aquest camí. Continuo formantme i confio que cada projecte em pugui fer més bon actor.

 ?? ATRESMEDIA ?? L’actor, en una de les escenes de la sèrie
ATRESMEDIA L’actor, en una de les escenes de la sèrie

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain