La Vanguardia (Català)

Valdés va ser acomiadat per “motius tècnics”

- A. LÓPEZ TOVAR

Víctor Valdés va ser destituït dilluns com a entrenador del juvenil A per motius “estrictame­nt tècnics”, segons el portaveu de la junta directiva del Barça. “Sempre fa mal quan una persona abandona el club. Tots volíem, i ell el primer, que tot funcionés molt bé i que la seva carrera aquí fos llarga”, va afirmar en aquest sentit Josep Vives.

El portaveu va desvincula­r l’acomiadame­nt del tècnic de la forta discussió que havia mantingut tres dies abans amb Patrick Kluivert, director del futbol base. “Valdés no ha sortit per la porta del darrere. El club mira de tractar totes les persones amb la màxima deferència possible”, va afirmar, i va recordar els casos d’Iniesta, Xavi i Puyol per subratllar que “els últims mites del Barça han sortit del club molt bé”. Segons Vives, la destitució de Valdés no s’ha de magnificar ni implica un fracàs: “Aquest projecte, per motius estrictame­nt tècnics, no ha acabat de funcionar i es pren una decisió”. El portaveu va qualificar els exjugadors com a “patrimoni del club” per l’experiènci­a i el coneixemen­t que han acumulat, i en va justificar la reincorpor­ació. Això, va dir, no vol dir fitxar cromos, sinó talent.

D’altra banda, l’entitat blaugrana rebutja pronunciar-se sobre la possibilit­at que la Federació Espanyola decideixi disputar la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita. “Quan ens n’informin en parlarem amb l’organitzad­or. No ens avançarem a cap decisió”, va afirmar Vives, i va recordar que el Barça treballa des de fa temps en aquest país: “La Fundació Barça ha estat un dels motors perquè la dona a l’Aràbia Saudita es pugui incorporar a l’esport com a practicant. Des de l’esport, el futbol i programes de la Fundació hem fets passos molt importants. Estem canviant alguna cosa”.

A la reunió ordinària d’ahir la junta directiva del FC Barcelona es va felicitar pel suport de l’assemblea de compromiss­aris als comptes del club i el portaveu es va manifestar favorable a l’aplicació del vot electrònic a l’entitat, per bé que amb condicions. “Tots volem impulsar aquesta iniciativa, però de la manera que toca. Hi ha d’haver un marc jurídic, un reglament que desplegui una llei, i la seguretat de l’eina. Ara com ara, en molts països on s’havia implementa­t no hi havia un funcioname­nt perfecte”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain