La Vanguardia (Català)

Acciona cau un 5% al llançar una opa sobre la seva filial alemanya Nordex

- CONCHI LAFRAYA

Les accions d’Acciona, grup controlat per la família Entrecanal­es, van liderar ahir les caigudes de l’Ibex-35 en deixar-se un 5,01%, fins als 91,95 euros. El motiu és que la companyia va anunciar a l’obertura del mercat que llançava una opa sobre la totalitat del capital de la seva filial de fabricació d’aerogenera­dors Nordex, companyia valorada en uns 1.100 milions d’euros. Acciona ja posseïa el 29,90% del grup amb seu a Alemanya i ara passarà a controlar el 36,27%. De fet, aquesta companyia va néixer el 2015 fruit de la fusió d’Acciona Windpower i la companyia alemanya.

L’opa s’ha llançat a 10,21 euros per acció, la qual cosa suposa que Acciona haurà d’injectar-hi 99 milions d’euros.

Nordex és el vuitè fabricant del món d’aerogenera­dors, amb una quota de mercat del 5% per darrere d’alguns competidor­s com Vestas o Siemens Gamesa que encapçalen el rànquing.

Raimundo Fernández-Cuesta, director general d’àrea de transaccio­ns corporativ­es i relacions amb inversors de la companyia, va explicar en una conferènci­a amb analistes que l’adquisició es finançarà “amb línies de liquiditat no utilitzade­s, amb la qual cosa no impactarà en la ràtio d’endeutamen­t davant el benefici brut d’explotació”. El directiu també va assenyalar que es preveu que la transacció es tanqui a començamen­ts de l’any 2020, de manera que “serà neutral en línies generals en els beneficis del 2020 i millorarà els del 2021”.

“Estratègic­ament pensem que aquesta operació és positiva per a les accions d’Acciona ja que reforça la presència al sector de les renovables, però a curt termini es veu com potencialm­ent negativa, ja que implicarà un augment del deute net de la companyia del 15% i no tindrà un impacte positiu en els resultats fins a l’any 2021”, expliquen analistes de la firma de valors CM Capital Markets.

Les accions de Nordex van arribar a pujar ahir un 7,6%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain