La Vanguardia (Català)

Messi: “Si em volen, continuaré aquí encantat”

L’argentí, conciliado­r, proclama la lleialtat al Barça en una entrevista a RAC1

- ORIOL DOTRAS Barcelona

Fins no fa gaire, conversar amb Leo Messi durant gairebé tres quarts d’hora semblava impensable. Introverti­t, ha tardat anys a voler posar-se altre cop davant dels micròfons i respondre amb naturalita­t a les preguntes del periodista en qüestió. En una etapa de plena maduresa, l’argentí exerceix de capità també fora del camp i ofereix un discurs ric en matisos. Els periodiste­s Jordi Basté i Roger Saperas van poder corroborar-ho en primera persona durant l’entrevista concedida a El món a RAC1. En el marc de l’estrena aquesta nit de l’espectacle Messi10 by Cirque du Soleil, l’astre argentí va mostrar el costat més íntim i proper. Tot en la seva vida gira al voltant de la família i del Barça. D’això en va quedar constància en la conversa. Per més que al seu contracte estigui estipulada una clàusula que li permetria marxar lliure al final d’aquesta temporada, Messi, als 32 anys, no preveu aquesta possibilit­at. El seu desig és acabar la seva brillant carrera al club que li va donar l’oportunita­t de convertir-se en futbolista. Una part no s’entén sense l’altra. “Si em volen, estaré encantat de quedarme. La meva idea sempre ha estat aquesta. No ha canviat res”. El temptava jugar a l’Argentina, al seu estimat Newell’s, abans de penjar les botes, però fa temps que Rosario va deixar de ser la seva primera llar. La major part de la seva vida ha transcorre­gut a Barcelona, ciutat que el va acollir i on se sent còmode. No vol que els seus fills passin pel mateix que va haver de passar ell quan era un nen. “No m’agradaria canviar les amistats i que es trenqui el cercle de gent que tenen. A mi em va tocar viure-ho i no vull que passin pel mateix. Això ho valorem molt”.

Malgrat el seu amor etern declarat al Barça, Messi va confessar que els anys 2013 i 2014 van ser els seus “pitjors moments”. Els problemes amb Hisenda li van fer replanteja­r-se seriosamen­t la seva continuïta­t al club. “Va ser molt difícil per a mi i per a tota la meva família. Es van rabejar amb mi. En aquella època vaig tenir al cap tocar el dos; no perquè volgués deixar el Barça, sinó per marxar d’Espanya. Em vaig sentir molt maltractat i no volia estar més temps aquí”. Messi va ser el primer d’una llarga llista de futboliste­s sancionats pel fisc espanyol, per això admet que al principi va ser “tot tan dur”.

Aparentmen­t més serè que en la seva última entrevista, Messi va repassar l’actualitat blaugrana

sense defugir cap qüestió. Va aclarir que no va voler criticar la directiva quan li van preguntar si el club havia fet prou per portar altre cop Neymar. “Realment no ho sabia perquè no vaig participar en les negociacio­ns. No ho vaig dir per tocar el crostó a ningú. No és un tema que em concerneix­i. Si bé molta gent ho pensa, jo no faig els fitxatges”. Messi, que va dir que entén que “molts socis” no vulguin que torni el brasiler, va assegurar que aquest es va penedir aviat d’haver-se’n anat a París. “El vaig veure al Madrid”, va afegir en l’entrevista.

Va insistir que el vestuari no té el poder que se li atribueix, si bé es va desmarcar de les maneres i el moment triat per Piqué per denunciar-ho: “Jo no ho hauria dit perquè la pilota es va fer més grossa”. Sí que va reconèixer que des del club els demanen opinió sobre fitxatges, com la possibilit­at de recuperar Neymar o d’incorporar Griezmann, però va negar mantenir una mala relació amb el francès i que no el volgués a l’equip (“És mentida”). Creu que Griezmann “s’acabarà adaptant”, tot i que considera que “no és fàcil jugar al Barça”. D’un altre francès com Dembélé i la seva frase “No sap parlar” a Mateu Lahoz, es va explicar: “Potser em vaig expressar malament. Era difícil que li hagués dit alguna cosa perquè a l’Ousmane encara li costa formar oracions, parlar en castellà”.

Va exculpar Valverde –de qui es va alegrar que continués com a entrenador– del fracàs europeu contra el Liverpool (“La derrota va ser culpa nostra, com a Roma”) i va lamentar “haver deixat escapar moltes oportunita­ts de guanyar més Champions”. Precisamen­t des de després del partit d’Anfield no parla llargament amb Bartomeu, però assegura que no té “cap problema” amb el president. No amaga que la seva millor època la va viure amb Guardiola, “el millor

LA FAMÍLIA, BÀSICA L’argentí es queda a Barcelona en part perquè els seus fills no pateixin una experiènci­a com la seva

entrenador” que ha tingut, seguit de prop per Luis Enrique. Guarda el millor record del 0-2 al Bernabeu en una semifinal de Champions contra el Madrid. Dels seus innombrabl­es gols, es queda amb el de la final de Roma contra el Manchester United.

Troba a faltar Cristiano a la Lliga i li preocupa poc qui dels dos acabi amb més Pilotes d’Or a les vitrines. Valora la Creu de Sant Jordi rebuda aquest any i rebutja el sobrenom de “Déu”. “No m’agrada que els meus fills ho sentin”. Menció especial per a en Mateo, el mitjà, el més entremalia­t i mediàtic. “L’estem tallant una mica perquè se’ns està escapant de les mans”, va dir amb un tímid somriure.

 ??  ??
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Leo Messi i Jordi Basté abans de l’entrevista, feta abans de l’estrena de Messi10 by Cirque du Soleil
LLIBERT TEIXIDÓ Leo Messi i Jordi Basté abans de l’entrevista, feta abans de l’estrena de Messi10 by Cirque du Soleil

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain