La Vanguardia (Català)

Koldo Echebarria

Director general d’Esade

- Barcelona

Esade invertirà 42 milions d’euros en quatre anys en l’actualitza­ció de l’oferta educativa i les seves instal·lacions. L’edifici central de Barcelona es rehabilita­rà totalment i a Madrid s’ampliaran les instal·lacions.

Esade va anunciar ahir un nou salt endavant amb la inversió de 42 milions d’euros en quatre anys en l’actualitza­ció de la seva oferta educativa i les seves instal·lacions. Una part important d’aquesta xifra, 14 milions, es destinarà a la rehabilita­ció total de l’edifici central de l’escola de negocis, a l’avinguda Pedralbes de Barcelona. En paral·lel, Esade està a punt de tancar una operació per traslladar la seva activitat acadèmica a Madrid a un nou edifici, amb l’objectiu de duplicar la superfície amb què compta actualment a la capital.

El director general de la institució acadèmica, Koldo Echebarria, va explicar que l’educació superior està immersa en un procés de transforma­ció marcat per la disrupció digital i la ràpida evolució del mercat laboral. Aquest context explica en gran part l’esforç inversor anunciat ahir. Així, la major part d’aquests 42 milions d’euros, 9 milions dels quals correspone­n al curs acadèmic 2019-2020, “es destinaran a tecnologia, fonamental­ment noves plataforme­s d’aprenentat­ge i noves metodologi­es en format digital”, va detallar. L’escola de negocis ja té una oferta de màsters híbrids, que combinen assignatur­es en format en línia amb altres de presencial­s, que ara vol ampliar.

La modernitza­ció de l’edifici central de Barcelona suposarà un llarg procés de quatre anys. Una vegada finalitzat, la idea és centralitz­ar-hi l’àrea de formació corporativ­a, és a dir, els cursos de formació a directius, per

La institució acadèmica aposta per la transforma­ció digital i reforça el seu programa de beques

als quals hi ha una demanda creixent. I aquesta demanda a l’alça és la que explica també l’expansió prevista a Madrid, on Esade busca un nou edifici de lloguer que li permeti doblar la seva capacitat i ampliar de manera significat­iva la seva oferta de cursos directius.

Echebarria va explicar que la internacio­nalització continuarà sent una altra de les prioritats de la institució, que compta amb un 30% d’alumnes estrangers, i que es reforçarà l’anglès en tota l’oferta formativa. Així mateix, va anunciar una campanya per doblar el nombre d’estudiants amb beca. Per a això, espera incrementa­r significat­ivament les donacions que arriben a l’escola, passant dels 2 milions d’euros d’aquest curs a uns 3,6 milions el 2022-2023.

Amb uns ingressos previstos aquest curs de 103,5 milions, Esade preveu un ebitda (benefici brut d’explotació) entorn dels 6 milions i un resultat net de 700.000 euros. El salt endavant dels quatre propers anys es farà amb una nova imatge corporativ­a revelada també ahir, amb nou logotip i nou lema: “Do good. Do better” (Fer-ho bé. Fer-ho millor).

 ??  ??
 ?? LV ?? El campus d’Esade a Sant Cugat, amb cartells amb la nova imatge corporativ­a
LV El campus d’Esade a Sant Cugat, amb cartells amb la nova imatge corporativ­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain