La Vanguardia (Català)

Baralla de la família de Diana Quer a vint dies del judici

-

Juan Carlos Quer, el pare de Diana Quer –assassinad­a l’agost del 2016 per José Enrique Abuín Gey, el Chicle–, va quedar ahir en llibertat amb càrrecs després de declarar davant la jutgessa de primera instància i instrucció número 7 de Majadahond­a. La declaració va tenir lloc després que Quer fos detingut per la Guàrdia Civil arran d’una denúncia presentada dimarts a la nit per la seva exdona, Diana López Pinel, per un presumpte delicte de violència de gènere. López Pinel acusa Quer d’agredir-la i d’haver-la intentat atropellar, el mateix dimarts. La magistrada va refusar les mesures cautelars sol·licitades i Quer serà investigat per la suposada comissió d’un delicte de lesions.

Per la seva part, Quer va interposar ahir una denúncia per injúries i calúmnies contra la seva exdona davant la Policia Nacional a Pozuelo, on va presentar un comunicat mèdic que reflectiri­a que ella el va esgarrapar durant la discussió. Posteriorm­ent, Quer va anar a la Guàrdia Civil de Majadahond­a, on va ser detingut.

Als jutjats, on López Pinel va ratificar la denúncia, Valeria Quer –l’altra filla en comú de la parella– va increpar la seva mare i va desmentir davant els mitjans que el seu pare intentés atropellar-la. Davant les acusacions de la seva filla, López Pinel va respondre que Quer fins i tot hauria pegat a la jove.

Tot això es produeix menys de tres setmanes abans de l’inici del judici contra Abuín Gey, únic acusat del crim de Diana Quer, que s’enfronta als delictes d’assassinat, agressió sexual i detenció il·legal, per la qual cosa tant la Fiscalia com l’acusació particular demanen la presó permanent revisable.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain