La Vanguardia (Català)

Elton John es confessa en un llibre que sortirà a la venda dimarts

L’artista revela els problemes amb la seva mare i amb les drogues i la relació amb lady Di

- ISABEL CLARÓS Barcelona

Que sir Elton John havia tingut una vida convulsa ja es va veure a la pel·lícula Rocketman. De totes maneres, en dues hores de projecció moltes vivències es van quedar al tinter. Dimarts sortirà a la venda Me: Elton John, una biografia en què el cantant, de 72 anys, revela detalls inèdits que confirmen que va tenir una vida complicada des de la infantesa. Ho recullen diversos extractes del llibre que el Daily Mail ha publicat aquesta setmana sobre la complicada relació que mantenia amb la seva mare, l’addicció a les drogues o el càncer de pròstata que ha tingut. A més a més, parla d’episodis viscuts amb membres de la família reial britànica com Elisabet II o lady Di.

Sorprèn les coses que Elton John explica de la seva mare, Sheila Farebrothe­r, amb qui no es va parlar durant set anys. Va ser el 2005, quan l’artista va acomiadar el seu assistent personal, Bob Halley, que per a la seva mare era com un fill. Després de fer les paus, Farebrothe­r va intentar boicotejar el casament d’Elton John i David Furnish: “Quan en David i jo ens vam intercanvi­ar els vots, ella va començar a parlar molt alt, fins i tot més que nosaltres”. Malgrat que Farebrothe­r sempre criticava tot el que feia, Elton John va estar pendent d’ella fins que va morir, el desembre del 2017. “No va ser mai una mare afectuosa, però, més enllà de la mala ratxa entre nosaltres, hi va haver moments en què em va donar suport i en què vam ser feliços”. Però aquesta mala relació va repercutir en les seves pors de tenir fills.

També revela que el mateix any que va morir la seva mare ell va estar a punt de morir per un càncer de pròstata. Afirma que, en comptes de sotmetre’s a quimioterà­pia, va decidir “tallar en sec” i extirpar-se la pròstata. Malgrat que la intervenci­ó va ser un èxit, el cantant va contreure una infecció, i “els metges li van dir a en David que em quedaven 24 hores de vida”. “A l’hospital, sol, a altes hores de la nit, vaig resar: ‘Déu, no em deixis morir, deixa’m tornar a veure els meus fills, dona’m una mica més de temps’”. Després de superar aquell tràngol, va decidir dedicar més temps al seu home i els seus fills, Zachary (9) i Elijah (6), i va programar una gira de comiat.

“La cocaïna em va convertir en un monstre”, explica en un altre moment del llibre. “Vaig començar a prendre cocaïna el 1974 perquè m’agradava la manera com em feia sentir”. Segons diu, la cocaïna el va portar a protagonit­zar episodis vergonyoso­s. Va ser una època fosca en què, “a més de prendre drogues, la meva vida personal va ser, més o menys, un desastre. M’enamorava d’homes heterosexu­als, perseguia el que no podia tenir”.

Sobre Elisabet II assegura que podia ser “divertidís­sima” en privat. Però una vegada va presenciar com va bufetejar el seu nebot, el vescomte Linley, perquè es va negar a cuidar-se de la seva germana malalta durant una festa. “No [bufetada] discuteixi­s [bufetada] amb mi [bufetada]. Jo [bufetada] soc [bufetada] la [bufetada] Reina”, va dir al nen.

Sens dubte, de qui Elton John es desfà en elogis és de Diana de Gal·les, que va conèixer amb 19 anys. Explica que, ja separada del príncep Carles, ell i en David la van convidar a un sopar a casa seva en què Richard Gere i Sylvester Stallone van arribar a les mans. La princesa i el protagonis­ta de Pretty woman van congeniar, cosa que l’actor de Rocky no va suportar, i va marxar: “Si hagués volgut, l’hauria tingut”, va dir als amfitrions. Segons Elton John, era a causa de l’impacte que Diana causava en els homes: “Semblava que perdien el cap completame­nt en presència seva, estaven completame­nt encisats”.

 ??  ??
 ??  ?? Marit, mare i Diana A dalt, el cantant amb David Furnish i els fills d’ells dos, en Zachary i l’Elijah. A la dreta, Elton John amb la seva mare, Sheila Farebrothe­r, després de ser nomenat doctor honoris causa per la Royal Academy of Music de Londres. A sota, a l’enterramen­t de Versace, Elton John consolat per Diana de Gal·les
Marit, mare i Diana A dalt, el cantant amb David Furnish i els fills d’ells dos, en Zachary i l’Elijah. A la dreta, Elton John amb la seva mare, Sheila Farebrothe­r, després de ser nomenat doctor honoris causa per la Royal Academy of Music de Londres. A sota, a l’enterramen­t de Versace, Elton John consolat per Diana de Gal·les
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain