La Vanguardia (Català)

‘El marginal’ es dispara a Netflix després de la menció de Messi

El futbolista del Barça revela que és seguidor de la sèrie argentina

- ALBERT DOMÈNECH Barcelona

L’univers serièfil sustenta les seves decisions, a l’hora de decantar-se pels molts títols que avui dia inunden el mercat, basant-se en les recomanaci­ons que fluctuen entre els diferents seguidors, experts i, en bona part dels casos, en les opinions que es comparteix­en en un àmbit més familiar o fins i tot laboral. Ara bé, hi ha una altra via que no es pot passar per alt i que consisteix en l’efecte contagi que es crea quan una personalit­at pública parla o recomana una sèrie determinad­a. I això és, precisamen­t, el que ha passat amb una de les figures més destacades a escala mundial, com és el futbolista Leo Messi.

El jugador del FC Barcelona va ser entrevista­t ahir per Jordi Basté per al programa de RAC1 El món a RAC1, i, a més de repassar l’actualitat blaugrana, va respondre a preguntes que tenien a veure amb el seu univers més personal. I és en aquest context quan l’argentí, responent al periodista, va revelar que una de les sèries que actualment segueix amb la seva dona, Antonella Roccuzzo, és El marginal, una producció argentina que es pot trobar al catàleg de Netflix i de la qual ja s’han emès tres temporades. La menció, que amb prou feines va durar uns minuts, ha tingut, segons ha confessat el mateix Basté, una reacció immediata de molts curiosos que s’han interessat per la ficció esmentada pel futbolista i que a Espanya, fins al moment, havia passat desaperceb­uda.

I així és com, en poques hores, moltes persones han passat a veure, o posat en llista d’espera, la sèrie El marginal, un thriller més aviat cru i dramàtic que relata la història d’un expolicia que, mentre investiga un segrest, s’infiltra en una presó on la seva missió principal és evitar que criminals perillosos acabin descobrint la seva veritable identitat. La ficció creada per Leonardo Salinas i escrita per Adrián Caetano tindrà una quarta temporada de la qual es desconeix la data d’emissió. Les actuacions dels protagonis­tes, com Juan Minujín, en el paper d’expolicia, o dels antiherois Nicolás Furtado, que dona vida a Diosito, o de Claudio Rissi, al seu germà Mario, han estat molt lloades per la crítica, en un elenc en què també hi té un paper principal Brian Buley. Aquest últim és un actor de 24 anys que pateix un problema de creixement i fa un metre i deu centímetre­s. Resulta que quan era petit Leo Messi va patir una alteració del creixement. La diferència és que el Barça va pagar al futbolista un tractament a base d’hormones que Brian Bruley no va poder rebre a causa de la precària situació econòmica de la seva família. L’ara actor va malviure en oficis diversos i va patir el rebuig social fins que va ser contractat per a la sèrie. Buley és fan de Messi, a qui va conèixer abans de l’últim Mundial de futbol, i, segons va confessar en una entrevista per al mitjà Infobae el juliol del 2018, el davanter el va reconèixer i li va confessar que seguia la sèrie.

No ha estat fins a l’entrevista amb Jordi Basté que el davanter ha fet públicamen­t una recomanaci­ó que pot marcar un abans i un després per a la ficció al nostre país, i també fora, tenint en compte el gran nombre

A la sèrie hi apareix un actor amb problemes de creixement semblants als que va patir el jugador de petit

de seguidors que l’astre argentí acumula a les xarxes socials i que imiten moltes de les coses que fa.

De fet, aquesta no és la primera vegada que Leo Messi dona pistes sobre els seus gustos serièfils. Una vegada va compartir al seu compte d’Instagram una fotografia en què se’l veia gaudint d’un dels capítols de la sèrie El ganador, un documental que també és al catàleg de Netflix i que està basat en la vida del conegut cantant hispà Nicky Jam. També va fer el mateix amb una captura de la seva televisió, en què es podia veure al menú alguns capítols baixats de la sèrie espanyola Vis a vis. Al seu dia també va transcendi­r que al jugador li agradava una altra sèrie, en aquest cas d’origen turc, anomenada El protector. Són els delits televisius d’un esportista amb una figura que transcende­ix més enllà del lloc on se sent més feliç: un camp de futbol.

 ??  ?? L’actor Nicolás Furtado (esquerra) amb Brian Buley en un fotograma de la ficció
L’actor Nicolás Furtado (esquerra) amb Brian Buley en un fotograma de la ficció
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? El jugador del Barça amb la seva dona, Antonella Roccuzzo
LLIBERT TEIXIDÓ El jugador del Barça amb la seva dona, Antonella Roccuzzo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain