La Vanguardia (Català)

El binomi educació i cultura, a debat al Conservato­ri del Liceu

- Barcelona

L’educació i la cultura van ser les protagonis­tes del debat que ahir es va celebrar al Conservato­ri del Liceu a tall de pròleg de l’imminent Festival de Jazz de Barcelona. Sobre això, i moderats per la periodista Maricel Chavarría, van parlar Sergi FerrerSala­t, president de la Fundació Conservato­ri Liceu i de la Fundació de Música Ferrer-Salat; Ramón Agenjo, director de la Fundació Damm, i Tito Ramoneda, director del Voll-Damm Barcelona Jazz Festival.

Una trobada emmarcada en l’experiènci­a d’haver creat conjuntame­nt el 2011 el cicle de masterclas­ses amb grans figures del jazz que té lloc al Conservato­ri del Liceu, i que aquesta edició superarà la xifra del centenar, així com experiènci­es per als alumnes que facilitin l’accés al món profession­al. Entre els temes debatuts van destacar la importànci­a de la cultura i de la música en el teixit educatiu, ja que això deriva en motor de canvi i d’enriquimen­t social. FerrerSala­t va reiterar que “la cultura ha d’estar tan ficada com sigui possible en l’educació perquè és fonamental per a la democràcia”, i Ramoneda va afegir que “una societat que crea i consumeix cultura, art i música és més rica, pròspera i sana en tots els aspectes”. Agenjo, d’altra banda, va apuntar que “la transferèn­cia de coneixemen­ts sempre genera prosperita­t, i que aquesta prosperita­t genera benestar social”.

A continuaci­ó va ser Joan Anton Cararach, director artístic del festival, qui va debatre amb els responsabl­es de les quatre big bands d’alumnes del Centre Superior del Conservato­ri del Liceu que participar­an en la secció Carta Blanca del festival. Una, el Gran Ensemble del Liceu, dirigit per Toni Vaquer, va obrir la trobada amb una demostraci­ó brillant de què és la unió d’una big band i la secció de corda d’una orquestra. Les altres tres formacions que també tindran oportunita­t de compartir cartell amb grans músics són la Liceu Big Band, l’Asier Olabarriet­a Project i la Flamencura Big Band.

“Apostar per la cultura i l’educació és fonamental per a la democràcia”, va dir Ferrer-Salat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain