La Vanguardia (Català)

Xabi Alonso es declara innocent de frau

-

L’exfutbolis­ta Xabi Alonso (37) va defensar ahir la seva innocència a les portes de l’Audiència Provincial de Madrid, on va anar a declarar com a presumpte autor de tres delictes contra la Hisenda Pública durant els exercicis del 2010, 2011 i 2012, quan era jugador del Reial Madrid. “No hi ha acord d’última hora”, va dir Alonso. La Fiscalia demana cinc anys de presó i quatre milions d’euros de multa. Alonso, avui tècnic del filial de la Reial Societat, assegurava que “confia en la justícia” i que havia vingut “a defensar la seva innocència”. “Tinc la convicció que soc innocent i que s’han fet les coses bé des del principi. Una vegada que he arribat aquí per convicció i per principis, no em passa pel cap pactar. Ho tinc ben clar: si no fos així ja ho hauria deixat”.

Durant el judici, Alonso, responent a preguntes del seu advocat, va insistir en la seva bona predisposi­ció: “Sempre he volgut pagar el que em corresponi­a amb la llei a la mà. No he volgut cometre mai cap irregulari­tat”. El futbolista va afirmar que s’havia sentit molt tranquil a tota hora durant la seva compareixe­nça.

Al judici, que va durar cinc hores i que prosseguir­à avui, també estan acusats els seus assessors fiscals, Izan Zaldúa i Ignasi Maestre.

Segons la Fiscalia, a mitjans del 2009 els tres acusats es van posar d’acord per articular una “aparent” cessió de l’explotació dels drets d’imatge de l’exfutbolis­ta “amb la intenció que aquest obtingués un benefici fiscal il·lícit”. El 9 d’agost d’aquell mateix any, Alonso, assessorat de manera “efectiva” per Zaldúa, va subscriure un contracte pel qual simulava la cessió de l’explotació dels seus drets d’imatge a la societat Kardzali, ubicada a Madeira

FINS AL FINAL “Per convicció i per principis no em passa pel cap pactar; ho tinc ben clar”

i de la qual l’administra­dor era Maestre. Aquesta mercantil pertanyia a una societat amb seu a Panamà de la qual Alonso era el titular al 100% des del desembre del 2009.

Ahir també va declarar el director general del Reial Madrid, José Ángel Sánchez, que en una breu compareixe­nça va defensar l’exjugador: “El contracte de gestió de drets de Xabi Alonso era semblant al de la resta de jugadors del club”.

 ?? EUROPA PRESS ?? Xabi Alonso, a la dreta, ahir durant el judici
EUROPA PRESS Xabi Alonso, a la dreta, ahir durant el judici

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain