La Vanguardia (Català)

Rakitic no vol ser turista

“Vull jugar al Barça, no només gaudir de la ciutat i la platja”

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

No cal que Ivan Rakitic faci gaires números per certificar que la seva situació ha canviat exponencia­lment de la temporada anterior a l’actual. Ha passat de ser una de les extensions fonamental­s d’Ernesto Valverde a la gespa a convertir-se en un suplent habitual. Ara bé, si el croat recorre a les matemàtiqu­es pures i dures es trobarà que fa un any havia disputat 818 minuts entre els primers vuit partits de Lliga i els dos primers de la Champions i que ara amb prou feines en suma 186. El dia i la nit.

De jugar nou d’aquells partits com a titular a només sortir d’inici en un matx, el de Granada. Messi i Ter Stegen al marge, les alineacion­s del Barça acostumave­n a començar per Rakitic. Actualment passa al contrari.

El croat no es resigna i en la concentrac­ió de la seva selecció ha declarat que pensa lluitar per un lloc a l’equip malgrat la gran quantitat d’efectius del mig del camp barcelonis­ta. “Soc al Barça per jugar; no vull només passejar per la ciutat i gaudir de la platja”, va afirmar de manera gràfica.

Amb 31 anys, el balcànic encara no llança la tovallola. “Està sent dur, però faré tot el possible per intentar canviar la meva situació. Em queden dos anys de contracte i no hi ha més bon lloc per jugar que el Barcelona, el millor club del món. Vull que l’equip em vegi sempre preparat per participar, però si comprovo que no canvia res haurem de seure i parlar de la meva situació una altra vegada”.

Per tant, el mercat d’hivern probableme­nt serà la frontera temporal en què Rakitic es replanteja­rà el seu futur. Aquest estiu, com l’anterior, tenia ofertes sobre la taula per sortir. L’Inter i el Juventus es van interessar pels seus serveis i el Barça va considerar el nom del croat en la macedònia de solucions que es van estudiar per intentar completar la tornada de Neymar. El mateix Cristiano Ronaldo li va trucar per mirar de convèncerl­o que marxés a Torí, però no hi va haver acord entre els clubs. “Vaig parlar amb gent del Barça, amb el president Bartomeu i amb Messi, i tots sabien que tenia altres opcions”, va admetre el migcampist­a.

La profession­alitat de Rakitic no s’ha posat mai en dubte, i així l’hi va reconèixer diumenge el públic del Camp Nou rendintli una gran ovació quan va saltar a la gespa. “Vull agrair l’afecte que em va transmetre l’afició en l’últim partit”, va dir Rakitic, que fins i tot s’ha quedat fora de dues convocatòr­ies.

A la Lliga és el jugador número 17 de l’equip en minuts, i a la Champions, el número 15. La temporada passada va ser el setè a la Lliga i el segon a Europa. Quin canvi.

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? Rakitic entra per Vidal diumenge al Camp Nou
ALEJANDRO GARCÍA / EFE Rakitic entra per Vidal diumenge al Camp Nou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain