La Vanguardia (Català)

Les claus del nou gravamen

-

1 QUAN ES PAGA? El nou impost serà d’una periodicit­at anual i tindrà com a primera data d’aplicació l’any 2019 (el rebut portarà com a data el 31 de desembre de cada any). El període de pagament es fixa entre l’1 i el 20 de novembre de l’any següent; és a dir, la primera factura s’haurà d’abonar el 2020.

2 QUI HO HA DE FER? Seran objecte del gravamen tots els turismes amb un màxim de vuit seients, les furgonetes per al transport de mercaderie­s amb una massa màxima no superior a les 3,5 tones i les motos (encara que en aquest últim cas, la seva aplicació s’ajorna fins al 2020). Els vehicles elèctrics i les flotes de serveis públics en queden exempts. Els camions tampoc no paguen, fet que motiva algunes de les al·legacions.

3 A QUI? L’Agència Tributària girarà les liquidacio­ns enviant-les directamen­t al contribuen­t. Abans, la Secretaria d’Hisenda farà un tràmit per notificar les auto liquidacio­ns individual­ment, de manera que el ciutadà podrà presentar al·legacions si no està d’acord amb les emissions que li han estat assignades. El padró definitiu s’exposarà entre l’1 i i el 15 de setembre, i contra aquest encara es podrà interposar un recurs o reclamació. Mitjançant la llei de pressupost­os de la Generalita­t es podran modificar els elements per quantifica­r l’impost.

4 HI PUC RECÓRRER EN CONTRA? L’Administra­ció estarà obligada a respondre a les al·legacions, i quan el padró ja sigui definitiu es notificarà personalme­nt la quota que cal pagar finalment establerta.

4 I SI VENC EL COTXE, QUI PAGA? Lògicament, pagarà l’impost qui en aquell moment sigui titular del vehicle segons el registre a la direcció general de Trànsit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain