La Vanguardia (Català)

El Gran Recapte busca 28.000 voluntaris

La recollida d’aliments, que l’any passat va arribar als 4,4 milions de quilos, se celebra els dies 22 i 23 de novembre

- JOSE POLO Barcelona

L’any passat el Gran Recapte va aconseguir 4.453.000 quilos d’aliments per als més necessitat­s en un cap de setmana. Es tracta d’una xifra inabastabl­e sense l’ajuda dels voluntaris que atenen els gairebé 3.000 punts de recollida. Per això ahir el Banc dels Aliments, la fundació que organitza aquest esdevenime­nt solidari, va fer una crida per buscar les persones altruistes que fan possible aquesta feina. Segons van explicar els impulsors en roda de premsa, per a l’edició del Gran Recapte d’aquest any, que es farà els dies 22 i 23 de novembre, es necessiten més de 28.000 voluntaris.

L’objectiu és “continuar millorant les condicions de vida de les persones en situació de pobresa en un aspecte tan important com l’alimentaci­ó”, va definir la presidenta de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau. Els diferents bancs d’aliments de Catalunya atenen més de 195.000 persones.

Aquesta vegada se centraran a aconseguir tres productes bàsics necessaris per complement­ar qualsevol dieta: l’oli, la llet i les conserves. Des d’aquesta institució van tornar a alertar de l’alt percentatg­e de població en risc de caure en la pobresa –un 21,3% de catalans– i de la cronificac­ió d’aquest problema.

La campanya per captar voluntaris d’aquest any sona a ritme de reggaeton en català. Ha estat elaborada en col·laboració amb els artistes Lildami, Sr. Chen i Mariona. Amb el lema “Tot el barri voluntari”, vol cridar l’atenció d’un públic més jove. Al vídeo s’hi poden veure persones d’un perfil molt dispar que animen a col·laborar amb el Gran Recapte entonant un ritme enganxós i desprenent la idea que tothom es pot convertir en voluntari.

 ?? XAVIER CERVERA / ARXIU ?? Col·laboradors organitzan­t aliments l’any passat
XAVIER CERVERA / ARXIU Col·laboradors organitzan­t aliments l’any passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain