La Vanguardia (Català)

Woody Allen no es mulla

-

Dia de pluja a Nova York

Direcció: Woody Allen

Intèrprets: Timothée Chalamet, Elle Fanning, Liev Schreiber, Jude Law

Producció: EUA, 2019. 92 minuts. Comèdia romàntica. L’estrena d’aquesta pel·lícula es va posposar l’any passat a causa de l’escàndol provocat per les acusacions d’abusos sexuals llançades contra Woody Allen per Dylan Farrow, la seva filla adoptiva. Dia de pluja a Nova York ,en què el sexe té un paper prepondera­nt, s’ha estrenat finalment a gairebé tot el món. Després del drama d’alt voltatge que era Wonder wheel (2017), el cineasta novaiorquè­s torna al seu terreny predilecte: el de la comèdia lleugera (bé, aparentmen­t lleugera), en què tot està perfectame­nt enllaçat i capta l’espectador. La pel·lícula és Woody Allen en la seva essència més perfecta, però sense que ens aporti cap novetat. Funcionen els gags i algun apunt dramàtic, i les seqüències estan perfectame­nt encadenade­s. Amb tot, això no és l’únic que podem esperar d’un cineasta tan singular i prolífic, ja que la seva capacitat per sorprendre’ns semblava il·limitada.

Amb una magnífica i treballada fotografia del sempre perfeccion­ista Vittorio Storaro, guanyador de tres premis Oscar per Apocalypse now (1979), Rojos (1981) i L’últim emperador (1987), Dia de pluja a Nova York contraposa classes socials, idil·lis, trobades i desacords, tant amorosos com derivats del nivell econòmic en què es mouen els personatge­s. El principal, anomenat ni més ni menys que Gatsby Welles, té una xicota amb qui vol passar un cap de setmana a Nova York, aprofitant que ella ha d’entrevista­r un director cinematogr­àfic a qui admira sense límits. És una periodista principian­t que es veurà precipitad­a a un món on s’entrecreue­n veritats i mentides.

Considerat com un dels joves actors nord-americans amb més futur immediat, Timothée Chalamet, vist l’any passat a Beautiful boy i Siempre serás mi hijo, i que va ser candidat a l’Oscar per Call me by your name, proporcion­a un retrat molt realista del sempre imprevisib­le personatge.

Sempre s’espera molt de Woody Allen, i en aquesta pel·lícula es queda una mica curt. Ara bé, Dia de pluja a Nova York constituei­x una peça fílmica gens menyspreab­le i amb alguna sorpresa.

 ?? JESSICA MIGLIO ?? El protagonis­ta de la pel·lícula és Timothée Chalamet, considerat un dels actors amb més futur
JESSICA MIGLIO El protagonis­ta de la pel·lícula és Timothée Chalamet, considerat un dels actors amb més futur

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain