La Vanguardia (Català)

El moment Ter Stegen

L’alemany celebra els seus 200 partits amb el Barça sent titular amb la selecció

- Barcelona

Personalme­nt, em trobo en el millor moment de la meva vida. La meva dona està embarassad­a i no es pot estar millor. Som molt feliços i estem molt a gust a Barcelona. I en el futbol la cosa va bé i esperem que continuï així”. Marc-André ter Stegen viu el seu moment amb majúscules. Diumenge va complir 200 partits a la porteria blaugrana i dimecres va ser titular amb la selecció alemanya, amb el dorsal 22, a l’amistós contra l’Argentina. Encara que no fos un compromís oficial, el barcelonis­ta va asseure Neuer. Ni va poder cantar la victòria ni deixar la porteria a zero (2-2), però sí que va fer bones intervenci­ons en un partit a Dortmund en què la majoria de focus eren sobre ell.

Si a Barcelona és indiscutib­le i un dels pilars sobre els quals s’assenta l’equip de Valverde i més quan no acaba de fer un joc aclaparado­r, al seu país encara ha de convèncer molta gent. Al davant topa amb un porter de la talla de Manuel Neuer, de passat gloriós i amb molta claca al darrere. La pressió del totpoderós Bayern també és evident. Només cal recordar les paraules de fa unes setmanes del president del conjunt bavarès, Uli Hoeness, que va amenaçar de no permetre als seus jugadors anar a la selecció si Ter Stegen prenia el lloc a Neuer. Després, Hoeness es va retractar de la seva fanfarrone­ria, però ja havia llançat el missatge.

“No tinc cap mala relació amb Neuer. Ens tractem de manera profession­al i parlem molt”, va dir volent treure ferro a la polèmica dimarts el porter blaugrana. Amb Alemanya li queda camí per recórrer, però té entre cella i cella ser el número 1 d’un país amb una enorme tradició de porters.

Quan va arribar al Barça, gràcies a Andoni Zubizarret­a en una de les seves millors decisions, també se li presentava un repte majúscul i va saber esperar l’oportunita­t amb paciència, feina i evolució. En la sisena temporada salva ocasions dels rivals en cada partit. Quan va debutar, contra l’Apoel a la Champions el 17 de setembre del 2014, era un meló per obrir. “En vaig gaudir. No em poso nerviós gaires vegades, però aquell dia ho estava perquè volia fer-ho bé”, ha declarat als mitjans del club.

En aquell partit va acabar sense encaixar cap gol (1-0) i va aconseguir la seva primera victòria. Ha rebut 183 gols en 200 partits, ha ajudat a aconseguir 144 triomfs (72%) i ha deixat la porteria a zero en 86 ocasions. Pel camí ha aixecat 13 títols amb el Barça i va guanyar el pols a Claudio Bravo, que el va deixar com a suplent a la Lliga en les seves dues primeres temporades. El tercer estiu i de manera més o menys velada Ter Stegen va plantejar al club un “o Bravo o jo”. El Barcelona va apostar per les condicions i el futur de l’alemany i la va encertar ben bé.

Un dels partits que més recorda és la final de la Champions a Berlín el 2015 perquè és la competició més important i perquè es va disputar a Alemanya, i pel que fa als davanters rivals posa l’accent sobre Aduriz, que l’ha batut unes quantes vegades, l’última en la primera jornada d’aquesta Lliga. “Estic content que vagi acabant la seva gran carrera perquè ja no m’hauré d’enfrontar més a ell. Em queda un últim partit a la Lliga i espero que no em marqui”, admet.

Tots els porters segueixen uns rituals i Ter Stegen no n’és l’excepció. Entre les seves manies hi ha no tornar a posar-se uns guants si algú més se’ls posa, tot i que sol canviar de parell en gairebé cada partit. Entre els seus costums, beure un glop d’aigua i tirar-ne un raig a la gespa cada vegada que el Barça fa un gol.

Se l’ha vist pel barri de Gràcia en patinet o amb metro anant a la Rambla a tallar-se els cabells, i tot sovint parla molt bé de la ciutat on viu i treballa. Acostuma a ser dels pocs que sempre s’acomiadarà dels aficionats del Barça fora de casa sigui quin sigui el resultat. No és estrany que s’hagi convertit en un dels favorits de la parròquia blaugrana. Als 27 anys pot tenir una gran dècada al davant, encara. Quin tros de porter.

Amb ell sota els pals el Barcelona ha firmat un 72% de victòries i ha rebut 183 gols

 ?? LARS BARON / GETTY ?? Marc-André ter Stegen donant instruccio­ns a la defensa durant el partit entre Alemanya i l’Argentina de dimecres
LARS BARON / GETTY Marc-André ter Stegen donant instruccio­ns a la defensa durant el partit entre Alemanya i l’Argentina de dimecres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain