La Vanguardia (Català)

Neinor invertirà 500 milions a Catalunya

La firma té 24 promocions a l’àrea de Barcelona

- Barcelona

La promotora immobiliàr­ia Neinor Homes té en marxa 24 promocions a Catalunya, concentrad­es a l’àrea metropolit­ana de Barcelona, en què preveu realitzar una inversió de 5000 milions d’euros per construir 2.600 habitatges.

El conseller delegat de Neinor Homes, Borja García-Egotxeaga, va explicar que l’empresa ja està comerciali­tzant més de 1.100 habitatges a Sabadell, Montcada i Reixac, Sant Adrià del Besòs, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Just Desvern i Sitges. La firma, que presentarà aquestes promocions al Barcelona Meeting Point, també té una promoció a Girona, la primera fora de l’àrea metropolit­ana i una àrea que vol impulsar.

Neinor ha lliurat nou promocions a Catalunya, amb 700 habitatges en què ha invertit 155 milions d’euros, i preveu entregar unes altres 600 fins al 2020. García-Egotxeaga va destacar que Catalunya suposa el 20% del negoci de la promotora i que vol continuar creixent, fora de Barcelona, especialme­nt en ciutats ben connectade­s amb la ciutat.

Borja García-Egotxeaga va substituir fa set mesos Juan Velayos, que havia estat l’impulsor de la immobiliàr­ia de la mà del fons Lone Star. L’empresa ha hagut de modificar diverses vegades els seus plans de negoci, per les dificultat­s per complir el ritme de lliurament­s previst. Ara, va explicar García-Egotxeaga, la immobiliàr­ia està complint el pla de negoci. Aquest any preveu entregar més de 1.200 habitatges i generar benefici operatiu o ebitda d’uns 70 milions d’euros. Neinor té més de 3.000 habitatges prevenuts, que inclouen més del

La firma comerciali­tza més de 1.100 pisos en vuit ciutats, que suposen el 20% del seu negoci a Espanya

90% dels lliurament­s previstos per a aquest any, més del 50% de les que preveu entregar el pròxim i al voltant del 30% dels lliurament­s del 2021, a més de tenir totes les llicències. Això, assenyala, els dona visibilita­t sobre la fortalesa i compliment del seu pla de negoci.

L’empresa ha apostat per innovar en la tecnologia de la construcci­ó, per reduir els costos, i està tancant els acords per iniciar una promoció completame­nt industrial­itzada (habitatges construïts en fàbriques i acoblats després a l’obra). També preveu obrir una nova línia de negoci i promoure per a inversors institucio­nals habitatges per llogar.

 ?? ANA MORALES / LV ?? Borja García-Egotxeaga, conseller delegat de Neinor Homes
ANA MORALES / LV Borja García-Egotxeaga, conseller delegat de Neinor Homes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain