La Vanguardia (Català)

Whisbi capta 5 milions per al seu software de vendes

- BLANCA GISPERT Barcelona

La start-up Whisbi ha aconseguit 5 milions d’euros en una ronda de finançamen­t protagonit­zada pel fons alemany Cipio Partners i avalada per Active Venture Partners i Bertelsman­n Digital Media Investment­s. “La firma invertirà els diners en la millora de la plataforma de vendes i la seva expansió a Europa i Amèrica del Nord”, avança Alex Bisbe, cofundador de l’empresa junt amb José Luis Cantero.

Whisbi té les oficines centrals a Barcelona i la seu social a Madrid. Està especialit­zada en el desenvolup­ament d’un software que permet a les empreses augmentar vendes i captar clients potencials. La companyia va néixer el 2008 i des d’aleshores ha treballat per a multinacio­nals de tot el món. Actualment, treballa per a unes seixanta corporacio­ns, com Vodafone, Toyota, Volkswagen, Axa o Allianz.

Bisbe comenta que el 30% de l’activitat té lloc a Espanya i el 70% a l’estranger, principalm­ent a Alemanya, el Regne Unit, Itàlia, el Brasil i els EUA, entre d’altres. Segons les últimes dades disponible­s al Registre Mercantil, la companyia va facturar 6,4 milions d’euros i va perdre 159.000 euros el 2017 (les dades exclouen l’activitat de l’empresa al Brasil i els EUA, on la companyia opera amb entitats independen­ts). Bisbe s’estima més no compartir els resultats del 2018 ni les previsions del 2019. Explica que el negoci sol créixer a un ritme del 40% anual i que espera obtenir la rendibilit­at d’aquí dos anys. Al llarg d’aquesta dècada, la

start-up ha aconseguit milions d’euros en finançamen­t. Destaquen els 6,4 milions que va captar el 2014 procedents d’Active Partners i Bertelsman­n, un milió de deute participat­iu que va aportar l’ICF el 2017 i els 3 milions que va aconseguir de Columbia Lake Partners, també en forma de deute participat­iu. L’equip fundador ha perdut el control de la companyia però continua al comandamen­t d’un equip de 70 persones a Barcelona i de 30 més entre Madrid, el Brasil i els Estats Units.

 ??  ?? Alex Bisbe i José Luis Cantero
Alex Bisbe i José Luis Cantero

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain