La Vanguardia (Català)

Evacuació massiva a Califòrnia per un altre incendi

-

Com si no hagués passat el temps, com si fos ahir, Califòrnia torna a cremar-se.

Encara és present la destrucció de Paradise, fa menys d’un any, que va deixar 85 morts. Aquest mateix estat pateix un nou sinistre pel qual aquest divendres hi havia unes 100.000 persones evacuades dels seus domicilis a la zona nord de Los Angeles. Més de 23.000 habitatges van rebre l’ordre de desallotja­ment davant l’amenaça de les flames.

El foc, impulsat pel fort vent, seguia el seu avanç destructiu. Va arrasar almenys 25 cases, va provocar el tancament de carreteres i la fugida de la zona dels residents de la vall de San Fernando. El sinistre es va iniciar dijous a la nit i va créixer en un radi de 18 quilòmetre­s quadrats. Més d’un miler de bombers provaven de frenar-lo, però tenien poques opcions a causa de les ratxes ventoses.

Com a mesura preventiva, al nord de Califòrnia la companyia Pacific Gas and Electric va tallar el subministr­ament elèctric pel temor que una espurna, combinada amb el vent, pogués provocar més incendis. Aquest divendres la llum va tornar per a poc més de la meitat dels dos milions de residents a qui se’ls va aplicar aquella mesura de precaució. La normalitat va tornar a les cases d’aquelles zones on els inspectors de l’empresa van revisar les línies i van certificar la seva seguretat.

Aquest nou incendi a l’entorn de Los Angeles ha provocat diversos ferits –sense determinar la seva gravetat– i, de moment, ha causat una víctima mortal, un home que aquest divendres va tenir un atac de cor quan parlava amb els bombers.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain