La Vanguardia (Català)

Un home fereix amb un ganivet quatre persones a Manchester

-

Un atac a Manchester va provocar ahir quatre ferits, un de gravetat. L’assaltant va arremetre indiscrimi­nadament contra les quatre persones amb un ganivet llarg al centre comercial Arndale, a Market Street, a les 11.15 hores. La policia va detenir l’agressor, un home d’uns quaranta anys, i sospita que es tracta d’un acte terrorista.

En una compareixe­nça pública, l’assistent del cap de la policia de Manchester, Russ Jackson, va explicar que no coneixen els motius de l’atac, que sembla a l’atzar, però va confirmar que sospiten que “es tracta d’un acte terrorista per la naturalesa i les circumstàn­cies de l’agressió. Això ens porta els mals records de l’atac del 2017, però aquesta vegada no creiem que hi hagi ningú més involucrat”, va dir referint-se a la tragèdia en la qual 22 persones van morir a causa de l’explosió d’una bomba després del concert de la cantant Ariana Grande per un terrorista suïcida.

Dos policies desarmats es van enfrontar a l’atacant. Seguidamen­t, aquest els va perseguir amb el ganivet mentre els agents demanaven assistènci­a urgent. El cos policial va actuar amb rapidesa i en cinc minuts l’agressor va ser reduït amb una pistola elèctrica, fora del centre comercial. Inicialmen­t va ser arrestat amb càrrecs d’agressió greu, però finalment la unitat antiterror­ista de la policia britànica ha assumit el control de la investigac­ió.

Un empleat, que es va identifica­r amb el nom de Jordan, va afirmar a la premsa que l’atac es va produir a la planta baixa. “Un home estava corrent amb un ganivet i es va precipitar sobre diverses persones”, i va afegir que “els agents de seguretat van ordenar al personal de les botigues que tanquessin els establimen­ts i dirigissin els clients cap al fons”.

Segons el director del servei d’ambulàncie­s, Chris Grant, “quatre persones han estat tractades i portades a l’hospital”. Dues dones –una d’elles de 19 anys–, que es troben estables, i un home de 50 han estat apunyalats. La quarta víctima és una dona que no va necessitar ser hospitalit­zada.

El portaveu de la policia de Manchester va anunciar que el nombre de patrulles armades augmentarà aquest cap de setmana al centre de la ciutat per “tranquil·litzar

L’agressor va actuar en un centre comercial i està detingut alhora que és investigat per la unitat antiterror­ista

la població; no creiem que hi hagi una amenaça més gran”.

Encara no han passat deu dies des de l’atac terrorista a París, en el qual un home convertit a l’islam i radicalitz­at, Mickäel Harpon, va matar quatre funcionari­s de policia, també amb un ganivet.

Manchester és la segona ciutat que pateix una agressió d’aquest tipus, per bé que la policia encara no ha confirmat els motius que han portat l’home a cometre l’agressió.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va publicar a Twitter que es trobava “en xoc per l’incident i els meus pensaments estan amb els ferits i tots els afectats”.

Usuaris a les xarxes socials han felicitat massivamen­t els dos policies desarmats per la seva valentia i la policia per la seva ràpida actuació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain