La Vanguardia (Català)

Rivera proposa un pacte “per Espanya” a Sánchez i Casado

Ciutadans defensa abaixar d’un 25% a un 15% l’impost de societat a les pimes

- IÑAKI ELLAKURÍA Barcelona

Albert Rivera continua intentant arribar a les eleccions del 10-N vist com una solució per al bloqueig polític d’Espanya i no com a part del problema. Seguint la línia del veto aixecat a pactar amb Pedro Sánchez, però fins i tot fent un pas en aquesta direcció, ahir va proposar que els líders del PSOE, PP i Cs subscrigui­n un acord per “remar en la mateixa direcció” i impulsar grans reformes.

En una conferènci­a organitzad­a pel Nova Economia Fòrum a Madrid, el dirigent liberal va fer pública la seva proposta, un “compromís amb Espanya” amb la voluntat que la firmin Pedro Sánchez i Pablo Casado. Si és possible, per poder firmar-lo els tres abans de l’inici de la campanya electoral.

Una unitat dels tres partits, “guanyi qui guanyi” el 10-N, per impulsar reformes d’Estat i blindar el futur govern de la influència de Podem i els partits independen­tistes.

“Si guanyo les eleccions, em comprometo a cridar l’oposició, els partits constituci­onalistes, per tirar endavant aquestes reformes, amb un calendari i un equip negociador”, va afirmar.

Un pas imprescind­ible, va considerar, per evitar un nou bloqueig a Espanya després dels pròxims comicis generals. Rivera, així mateix, va defensar el canvi de posició de Cs respecte a les eleccions de l’abril –obrint-se a pactar amb Sánchez– subratllan­t que els ciutadans “demanen com un clamor que el país es posi en marxa”.

El dirigent liberal també va plantejar ahir una sèrie de propostes econòmique­s, amb una baixada d’un 25% a un 15% de l’impost de societats a les petites i mitjanes empreses que reinvertei­xin els seus beneficis. No van ser les úniques mesures dirigides a les empreses. Entre altres, la possibilit­at de crear una empresa en 24 hores des del mòbil i sense paperassa, que les start-ups o empreses innovadore­s no paguin impostos durant els dos primers anys i que s’harmonitzi­n les lleis autonòmiqu­es de manera que hi hagi “una regulació i no 17”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain