La Vanguardia (Català)

Do neula benvinguda al atard oram buna funda nòrdica exclusiva, amb‘ La Van guardi a’

• Molt decorativa i agradable al tacte, gràcies al teixit 100% de cotó de percala de 180 fils • Selecciona­t per Montse Interiors, un joc de llit exclusiu, elegant i de qualitat • Reserveu el vostre pack, disponible per a llit doble o individual, a partir

- Redacció

Cada cop més popular, actualment no hi ha casa que no tingui unes quantes fundes nòrdiques per a l’edredó. A partir del 13 d’octubre, els lectors i els subscripto­rs de La Vanguardia tenen l’oportunita­t de renovar aquesta peça tèxtil per al llit amb el pack selecciona­t per Montse Interiors, disponible tant per a llit doble com per a llit individual.

La funda nòrdica doble, per a un llit de 150 cm, està formada per quatre peces –incloent-hi la funda, el llençol de sota ajustable i dues fundes de coixí– i té un preu de 35,95€. Per la seva banda, la mida individual, per a un llit de 90 cm i amb un preu de 29,95€, està formada per tres peces –juntament amb la funda, també té un llençol de sota ajustable i una funda de coixí–. Les dues fundes de Montse Interiors estan fetes amb un teixit de cotó 100%, de qualitat assegurada, ja que és cotó de percala de 180 fils.

Afortunada­ment, les fundes nòrdiques amb el farciment d’avui no tenen res a veure amb les primeres fundes, ja que es tractava de sacs de plomes que es feien servir com a perfecte aïllant tèrmic. Després, al segle XIX, es van començar a fer servir al Regne Unit, ja que es va apreciar que és molt més lleugera i còmoda que la manta. D’aquí es va popularitz­ar a la resta d’Europa i, amb els anys, va millorar les seves qualitats.

Aquesta peça tèxtil està cosida per tres costats, i el que queda lliure es fa servir per introduir-hi un farciment elaborat amb plomes, plomissol, fibres sintètique­s o llana. El farciment té diferents pesos –que proporcion­en diferents sensacions– i és el responsabl­e que no s’escapi la calor del llit. Dormir-hi és tot un plaer. Com que es divideix en dos elements, la funda d’una banda i el farciment de l’altra, es respecta que es mantinguin tots dos elements: les fundes es poden rentar tantes vegades com calgui, sense haver de sotmetre massa sovint al farciment a aquest procedimen­t tan agressiu.

Tota funda nòrdica, com aquestes de Montse Interiors, està elaborada per oferir una roba d’abric personalit­zada i càlida, per això està confeccion­a amb materials d’alta qualitat, lleugers i còmodes. En realitat, aquesta peça tèxtil és una evolució de les mantes tradiciona­ls i, per aquest motiu, pesa menys i és més estètica. És més, aquest tèxtil també es pot fer servir sense omplir, per poder-lo aprofitar a les èpoques de l’any menys fredes, com la tardor i la primavera. Una altra caracterís­tica que té és que facilita el procés de fer el llit –gairebé sempre tan feixuc, a l’hivern– i es pot prescindir de fer servir llençols. De fet, la separació de peces –que vagi per una banda la funda i per una altra el farciment– converteix les fundes en peces més pràctiques, ja que es poden canviar fàcilment. Una altra qualitat de la funda nòrdica és que protegeix el farciment i n’allarga la vida útil.

Cada cop ens preocupem més per gaudir, come l plaer que és quedar-se al llita l acalor d’ una funda nòrdica, però també per donar a les habitacion­s un aspecte elegant. A més de la calor, les fundes nòrdiques també compleixen una altra funció, com decorar l’habitació on són. Ens ajuden a actualitza­r el dormitori, redecorant-lo a partir de la peça central, el llit, i en funció de la moda i les últimes tendències tèxtils. Hi ha fundes nòrdiques amb diferents motius decoratius, siguin dissenys originals o més clàssics. No hi ha disseny que se’ls resisteixi, i el que proposa Montse Interiors per a les dues fundes nòrdiques està pensat, amb un toc familiar, perquè encaixi en qualsevol habitació. Aquesta empresa va néixer el 1972 com un petit negoci familiar a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona), dedicat al tèxtil per a la llar. Amb el temps, l’empresa es va especialit­zar en el segment mitjà-alt de decoració i complement­s per a la llar, però sempre oferint preus interessan­ts i confeccion­s personalit­zades. Amb una vocació de servei i tendències decorative­s, Montse Interiors té 23 punts de venda a la província de Barcelona –a més d’una botiga online– on ofereix una àmplia gamma i varietat de productes de fabricació pròpia exclusiva de qualitat i, a més, amb les millors marques i llicències originals més actuals.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain