La Vanguardia (Català)

La DGT no preveu obligar els patinets a tenir matrícula

-

La direcció general de Trànsit (DGT) no té en aquests moments “a la seva agenda” cap proposta per obligar els propietari­s dels patinets elèctrics a matricular aquests vehicles, com tampoc ho fa amb les bicicletes. Ho va dir ahir Pere Navarro, director de la DGT, durant un esmorzar informatiu organitzat per Executive Forum a l’hotel Palace de Madrid. En declaracio­ns recollides per Efe, Navarro va apuntar, així mateix, que en la nova norma que la DGT està preparant per posar ordre en l’univers dels patinets tampoc no es preveu l’obligació de disposar d’una asseguranç­a. Aquesta serà una opció voluntària, que el director de Trànsit aconsella per als propietari­s d’aquests vehicles, “igual que es té una asseguranç­a de casa”.

Pere Navarro va indicar que la norma que prepara la DGT serà el “paraigua” que servirà als ajuntament­s per posar ordre en la mobilitat d’aquests vehicles. I espera que la futura situació política permeti aprovar-la ben aviat. Trànsit ja ha decidit que els patinets elèctrics no podran assolir velocitats superiors als 25 km/h, ni tampoc circular per les vies interurban­es o voreres, ni aparcar als espais reservats als vianants. Els ajuntament­s hauran de preocupar-se, per tant, de buscar llocs per a l’estacionam­ent d’aquests vehicles. També caldrà estar atent, va avisar Navarro, al “trucatge” d’aquests vehicles per augmentar la seva potència i velocitat.

Pere Navarro, que va assistir a l’esmorzar per parlar dels grans reptes del trànsit, no va amagar la “frustració” d’aquesta institució amb el tema dels vehicles de mobilitat personal (VMP) perquè “sembla que tot gira al voltant” dels patinets. I en to de broma va comentar que el que a ell li agradaria de debò “és que aquests vehicles s’utilitzess­in a la T4 de Barajas. Allà el patinet sí que seria útil”, va exclamar.

Les declaracio­ns de Pere Navarro xoquen amb el que va manifestar dies enrere el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. El regidor va defensar en una entrevista amb Jordi Basté a El món a RAC1, “la necessitat que els patinets estiguin matriculat­s i assegurats”. Batlle considera que cal posar ordre “amb aquests artefactes” i aplicar limitacion­s d’espais en els quals puguin circular, a més de tenir en compte altres factors, com l’edat d’ús. El problema dels ajuntament­s per posar ordre amb aquests vehicles és la falta d’una norma estatal que reguli amb directrius clares la seva mobilitat pels carrers de les ciutats

La posició de Trànsit xoca amb l’anhel del Consistori barceloní, que vol matrícula i asseguranç­a

 ??  ?? Pere Navarro ahir a l’hotel Palace
Pere Navarro ahir a l’hotel Palace

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain