La Vanguardia (Català)

Canal torna a guanyar el Millor Croissant

- Barcelona

Toni Vera, de la pastisseri­a Canal de Barcelona, és el guanyador per segona vegada del concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, que ha celebrat la setena edició aquesta setmana a l’Escola de Pastisseri­a del Gremi de Barcelona. Ja va rebre el premi el 2016 i li han tornat a concedir els nou membres del jurat que han deliberat quina de les més de setanta pastisseri­es de tot l’Estat que aquest any s’han presentat al concurs es mereixia guanyar. L’equilibri en el gust ha estat un dels factors que ha valorat més el jurat, que ha atorgat a Vera aquest prestigiós guardó i un xec de mil euros. Vera va explicar a Comer que continua defensant els mateixos arguments que l’última edició en què va guanyar: “Producte i procés. Una bona farina, un bon llard, una bona maquinària i un bon procés tenen com a resultat una manera de treballar intel·ligent i molt rendible, que ens permet elaborar un producte de qualitat en molt poc temps”, explica. El pastisser defineix el seu croissant com a cruixent, amb un bon full, amb molt gust de mantega i gens pesant. “Són tan lleugers te’n pots menjar tots els que vulguis”. I afegeix que aquests bons resultats no haurien estat possibles sense tot l’equip .

Canal, fundada el 1970 per Xavier Canal i dirigida actualment pel seu nebot Luis Estrada Canal, té un equip jove en què destaquen el mateix Toni Vera i Marco Mu

ñoz. Amb establimen­ts als carrers Muntaner i Calvet de Barcelona, ha introduït la innovació en la tradició elaborant brioixeria i pastisseri­a clàssica i contemporà­nia, a més de tenir un servei de càtering. La consecució d’aquest guardó atorga, any rere any, prestigi i reconeixem­ent popular als guanyadors del certamen, entre els quals hi ha CROI by Albert Roca, Prat Can Carriel, Vallflorid­a Xocolaters, Oriol Balaguer, Ochiai, Sweet by Abraham Balaguer, Turull, Hofmann (2010), Badia Roca (2009) o Pablo Iglesias, professor de l’escola de pastisseri­a del Gremi de Barcelona.

 ?? LV ?? Toni Vera amb el croissant que prepara a les pastisseri­es Canal
LV Toni Vera amb el croissant que prepara a les pastisseri­es Canal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain