La Vanguardia (Català)

Creativita­t i joventut

Ferran Cerro va treballar amb els millors abans de fer-ho sol

-

Quan un cuiner té el valor de posar el seu propi nom al seu establimen­t, la cosa va de debò. Jacques i AnneSophie Pic, Michele Guerard, Paul Boucuse, Joan Roca, Fermí Puig, Dani Garcia, Juan Mari Arzak i molts d’altres tenen tanta seguretat en la seva feina que bategen amb el seu nom com a bandera el seu restaurant.

Ferran Cerro, de 31 anys, va començar a moure’s entre els fogons als 15 anys. Només començant tan jove es poden tenir els seus coneixemen­ts. Fan falta setze anys per situar-se, profession­alment, al nivell que avui ofereix.

El xef creatiu, després de passar per la seva etapa de formació elemental, comença a imaginar-se plats i passa a la fase d’intentar elaborar-los. Només ho aconseguir­à si domina la tècnica adequada per arribar a la creació final. I per arribar a aquesta fase cal una experiènci­a que, en aquest cas, ha aconseguit dedicant setze anys a la cuina amb il·lusió i afany continuat.

Els plats que elabora en Ferran són el resultat del que ha viscut en les seves pròpies experiènci­es.

Des dels seus estudis a l’escola INS Escola d’Hostaleria de Cambrils fins al seu actual restaurant, en Ferran ha passat per Arzak, Roca, Ruscalleda, Arola i Jubany. Qui hi posa més, senyors?!

Així, aprofitant cada moment de la seva vida al peu dels fogons, ha adquirit uns coneixemen­ts tècnics que, units al seu caràcter ferri i creatiu, han fet possible la seva actual capacitat profession­al.

Nascut a Reus mateix, la seva intenció és, en vista de l’èxit de l’empresa, traslladar-se al febrer a un nou emplaçamen­t, també a Reus, amb instal·lacions més grans i amb un col·laborador que li permeti disposar d’una mica més de temps lliure.

A més, com que la seva cuina varia ajustant-se als productes de temporada, la setmana entrant presentarà la nova carta, que ja està disposada i preparada i en la qual els bolets, sens dubte, tindran protagonis­me.

A la sala Rafa Alcántara, amic del xef des de la seva primera feina, hi atén amb afecte i profession­alitat i esdevé una prolongaci­ó d’en Ferran.

Senyors i senyores, anticipin-se a les qualificac­ions dels crítics i vagin a menjar al restaurant d’aquesta estrella de la cuina.

 ?? XAVI JURIO ?? Ferran Cerro té 31 anys i en fa setze que treballa darrere els fogons
XAVI JURIO Ferran Cerro té 31 anys i en fa setze que treballa darrere els fogons

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain