La Vanguardia (Català)

Carly Simon revela detalls de l’amistat amb Jackie Kennedy

- Barcelona

La cantant country Carly Simon, que durant anys va ser amiga íntima de Jacqueline Kennedy quan aquesta última ja era vídua de John F. Kennedy i d’Aristoteli­s Onassis, narra en unes memòries els moments que van viure plegades i les confidènci­es que li va fer l’ex-primera dama. Es van conèixer el 1983 en una festa a Martha’s Vineyard, on les va presentar John F. Kennedy jr. –el fill de la Jackie que el 1999 va morir en un accident d’avioneta amb la seva dona, Carolyn Bessette, i la seva cunyada–.

Les dues dones eren totalment diferents: “La Jackie podia ser neuròtica, bohèmia i ser a tot arreu, però sempre va haver de ser correcta”, explica l’autora. I continua dient: “Jo era qui ella no era. Crec que això va ser el que li va agradar”.

A Touched by the sun. My friendship with Jackie (Tocada pel sol. La meva amistat amb la Jackie), que sortirà a la venda el 22 d’octubre, Simon explica que a l’època en què es projectava la pel·lícula d’Oliver Stone JFK, un vespre van anar al cinema. La cantant li va preguntar si havia vist el film que tractava del seu home. L’ex-primera dama va respondre fermament: “No, no, no, Carly!”. “Després, durant la pel·lícula, que era d’acció, Kennedy s’encorbava al seient i s’estremia cada vegada que sentia un tret”, explica l’artista al llibre. Després d’aquella vetllada, Simon va escriure a Onassis una llarga disculpa per haver-li preguntat sobre la pel·lícula de Stone. La seva amiga li va treure importànci­a, però li va reconèixer que continuava molt afectada per les imatges i els sons del dia que el seu home va ser assassinat a Dallas per un tret quan es desplaçave­n en cotxe descobert, el 1963.

Sobre l’armador Aristoteli­s Onassis, la cantant explica que la Jackie “sabia que casar-se amb ell era una elecció de noia dolenta; en certa manera, no vaig saber mai si ella estava defensant la seva pròpia decisió o si realment l’estimava”. L’ex-primera dama va confessar a la seva amiga que Onassis era “molt sexi”, que li cantava al seu iot i que la portava a llocs increïbles per fer-li l’amor.

 ?? STEPHEN ROSE / GETTY ?? Carly Simon i Jackie Kennedy el 1989
STEPHEN ROSE / GETTY Carly Simon i Jackie Kennedy el 1989

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain