La Vanguardia (Català)

DMax repassarà la biografia de Franco amb imatges acolorides

La nova sèrie documental s’estrenarà al novembre

-

El canal DMax portarà a la pantalla la vida del dictador Francisco Franco en una minisèrie documental que contindrà per primera vegada imatges en color. La mateixa setmana que el Govern central ha acordat que el trasllat de les restes de Franco des del Valle de los Caídos fins al cementiri d’El Pardo-Mingorrubi­o es faci abans del 25 d’octubre, DMax ha avançat que Franco. La vida del dictador en color és la seva nova sèrie de producció local i que s’estrenarà al novembre.

La nova sèrie repassarà “de manera rigorosa” la biografia de Franco (1892-1975) a través de material d’arxiu acolorit i en part inèdit. El treball de Minoria Absoluta per a DMax segueix la línia dels projectes España dividida: la Guerra Civil en color i España después de la guerra: el franquismo en color. Altra vegada, a través de l’ús de tècniques de tractament digital, algunes imatges de la vida del dictador han estat acolorides per un equip de profession­als combinant les últimes eines digitals de tractament d’imatge i un procés de documentac­ió per dotar-les de realisme i espectacul­aritat.

La producció tindrà dos episodis i inclourà, entre altres coses, “els seus inicis com a militar ras, el seu ascens a la direcció de l’Estat després de la seva victòria a la Guerra Civil o la seva capacitat per mantenir-se com la màxima autoritat d’Espanya durant 36 anys”. El biopic es compondrà de material d’arxiu procedent de la Filmoteca Espanyola i d’altres arxius nacionals i internacio­nals, tot i que el gruix procedeix del nodo, el noticiari oficial de la dictadura franquista i l’única font historiogr­àfica oficial entre el 1942 i el 1976.

També inclourà filmacions prèvies, dels seus inicis com a militar als anys vint fins al seu paper cada vegada més preeminent a la guerra civil espanyola, així com filmacions inèdites de la seva vida que no van veure mai la llum pública i fonts documental­s gràfiques com imatges familiars, reportatge­s gràfics i articles de la premsa espanyola i estrangera.

 ?? DMAX ?? Una de les imatges del dictador que s’han sotmès a un procés de coloració
DMAX Una de les imatges del dictador que s’han sotmès a un procés de coloració
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain