La Vanguardia (Català)

La lluita terrorífic­a de ‘Cuerdas’ inicia el seu recorregut a Sitges

El primer llarg de José Luis Montesinos competeix a la secció oficial del festival

- L’ENTREVISTA AMB JOSÉ LUIS MONTESINOS A www.lavanguard­ia.com/cultura SARA SANS

És una història de supervivèn­cia. Podríeu ser vosaltres els que, després d’un accident de cotxe, us quedéssiu en cadira de rodes i amb només certa mobilitat en un braç. Com l’Elena, la protagonis­ta de Cuerdas, interpreta­da per la joveníssim­a i convincent Paula del Rio. Inesperada­ment, es queda atrapada amb l’Athos, un gos especialme­nt ensinistra­t, a la casa que el seu pare li ha preparat, amb cordes en portes i finestres perquè les pugui obrir i tancar. Però l’Athos es transforma després de contreure la ràbia.

“Sempre m’han interessat els personatge­s que fan servir el millor que tenen a mà per aconseguir superar-se i tirar endavant”, explica José Luis Montesinos, el director. Aquest ha estat el denominado­r comú dels seus sis curtmetrat­ges anteriors, amb què aquest tarragoní acumula més d’un centenar de premis nacionals i internacio­nals. Amb l’últim, El corredor (2015), va guanyar, entre d’altres, el Goya i el Gaudí. “El premi ens va servir per arrencar la pel·lícula”, diu. Van ser tres mesos de rodatge intens a València –és una coproducci­ó catalanova­lenciana– després d’una exhaustiva tasca de planificac­ió, preparació i assajos amb la protagonis­ta.

En principi el guió estava pensat per a una actriu gran, però el càsting de Paula del Rio (que va rodar a les ordres de Dani de la Torre El desconocid­o) va convèncer tot l’equip. “Des del primer moment vaig sentir que m’identifica­va amb el personatge”, diu Del Rio. L’Elena vol morir però acaba lluitant amb totes les seves forces per sobreviure. Cuerdas és el primer thriller de Montesinos. “La història demanava el gènere fantàstic perquè volíem transmetre l’angoixa i el patiment de la protagonis­ta sense fer un drama”, afegeix Montesinos. La pel·lícula competeix a la secció oficial del Festival de Sitges i arribarà als cinemes al gener.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain