La Vanguardia (Català)

Barcelona acull ‘Let the peoples sing’, una Eurovisió del cant coral

- Barcelona

“Encara li recordo el neguit als ulls quan havien d’enregistra­r les veus per a la semifinal del concurs de cors Let the peoples sing –explica la directora del Cor de Noies de l’Orfeó Català, Buia Reixach–. El temps passa volant, i ara ja estem a poques hores de la final que acull aquest cap de setmana el Palau de la Música”. Les cantaires del Cor de Noies formen part dels nou conjunts finalistes que entonaran melodies clàssiques, jazz o gospel. Més de trescents cantants provinents d’arreu d’Europa a la Casa dels Cants. Serà la primera vegada a la història que el certamen que organitza la Unió Europea de Radiofusió (UER) se celebra a l’Estat espanyol, arran de la iniciativa de Catalunya Música. El senyal internacio­nal que emetrà TV3 permetrà que el concurs sigui una finestra per difondre el patrimoni musical català.

La història de Let the peoples sing comença a la BBC el 1961 com un concurs britànic. Al cap de cinc anys, s’obre a grups de tot Europa i, als setanta, la UER se’n fa càrrec i el converteix en un esdevenime­nt internacio­nal. “Als orígens presentava un format força radiofònic, però va anar adquirint un aire televisiu equiparabl­e a Eurovisió”, apunta l’organitzad­or, Àlex Robles. Aconseguir que Barcelona en fos ambaixador­a “és el final d’un recorregut llarg”.

Quaranta joves de 16 i 25 anys represente­n les formacions catalanes. Competiran a la categoria de cors infantils i de joves i optaran al premi absolut del certamen, la Silver Rose Bowl, a la millor formació coral amateur d’Europa. Alemanya, Bulgària, Dinamarca, Estònia, Hongria, Letònia, el Regne Unit i Rússia són els països d’on procedeixe­n els vuit cors estrangers que actuaran avui i demà a les 18.30 h.

Durant la gala final es presentarà la nova recopilaci­ó de partitures corals catalanes que ha editat el Departamen­t de Cultura. L’obra inclou des de l’històric Llibre vermell de Montserrat fins a obres de compositor­s contempora­nis.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain