La Vanguardia (Català)

Espanya, a una victòria de la classifica­ció matemàtica

- CARLOS NOVO Madrid

La selecció espanyola busca aquest vespre a Oslo contra Noruega (20.45 h) els tres punts que li donarien la classifica­ció matemàtica­ment per a l’Eurocopa del 2020. La roja també en tindria prou guanyant Suècia dimarts a Estocolm o amb un empat en tots dos partits.

A la cita contra Noruega, en què Sergio Ramos, amb 168 internacio­nalitats, superarà el rècord de Casillas, no s’esperen gaires sorpreses a l’equip de Robert Moreno. Es dona per feta la presència de l’únic blaugrana de la llista: Busquets. A la porteria hi haurà Kepa i a la davantera s’espera Fabián, Rodrigo Moreno i Oyarzábal. Espanya jugarà amb un 4-3-3.

La roja és líder destacada del grup, amb set punts d’avantatge sobre el segon i un ple de victòries en les sis jornades, amb 17 gols a favor i només tres en contra. Noruega, a la quarta posició, necessita almenys un empat per mantenir-se en la lluita pel segon lloc.

Noruega no ha perdut a casa des del setembre del 2016 (0-3 contra Alemanya en partit de classifica­ció

per a Rússia 2018), i amb Lagerbäck a la banqueta suma vuit victòries i quatre empats a Oslo, tot i que s’ha enfrontat a equips de nivell mitjà i baix. Aquesta selecció nòrdica fa vint anys que no juga una fase final d’Eurocopa o de Mundial. La seva figura actual és Martin Ødegaard, ara a la Reial Societat cedit pel Madrid. L’altre nom que sona al concert europeu, el del davanter centre Erling Haland, del Red Bull Salzburg, és baixa per lesió.

Robert Moreno, el selecciona­dor, va assegurar a la conferènci­a de premsa a Oslo: “Ni me n’han parlat ni hi he pensat de cap manera en la meva renovació. No m’aporta res que em parlin ara mateix de la renovació”. Era una pràctica de la Federació que presidia Ángel Villar renovar el selecciona­dor just quan s’aconseguia la classifica­ció.

Moreno es va congratula­r del fet que Ansu Fati hagi estat convocat per a la sub-21 i va comentar que “per descomptat que és molt factible que vingui a l’Eurocopa. Era a la prellista” .

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain