La Vanguardia (Català)

Un últim quart demolidor

El Barça s’imposa a Rússia amb 24 punts de Kuric i una gran defensa

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Un equip que aspira a ser campió ha de domar i guanyar partits de tota mena: vèncer en els dies d’espectacle i sortir airós en les jornades industrial­s. Ahir va ser gairebé sempre dels segons, i el Barça va lligar el triomf a Sant Petersburg amb un demolidor últim quart en què va passar de guanyar de tres a fer-ho de manera voluminosa. El 7-28 del període definitiu ho diu tot. Van sobresorti­r la bona defensa blaugrana, la punteria de Kuric (24 punts, amb quatre de quatre en triples), el joc intel·ligent de Brandon Davies –una mina de saber triar gairebé sempre l’acció més avantatjos­a– i el tram final de Mirotic, que va donar el cop de gràcia al Zenit amb nou punts seguits. A Rússia, on el Barcelona va aconseguir la seva segona victòria en el torneig, va debutar a Europa l’argentí Leandro Bolmaro. Pesic li va donar 17 minuts de qualitat i el sagal va respondre amb criteri i responsabi­litat.

El Barça arribava a una nova destinació a l’Eurolliga, Sant Petersburg. Allà l’esperava un vell conegut, l’entrenador Joan Plaza. L’equip rus venia de batre el CSKA a la seva Lliga, cosa que es va notar en la seva arrencada de partit, en què es va plantar de tu a tu davant el Barcelona, que va entrar en lliça de manera irregular, sense trobar el to en atac i amb algunes pèrdues, sobretot d’un precipitat Delaney. El marcador es gestionava en distàncies curtes, amb dos homes destacats al primer període. Voronov pels russos, amb 10 punts, i un encertat Claver pels blaugrana, amb 8 i 2 triples.

El decorat s’animaria al segon quart. Aleshores Bolmaro ja havia disputat els seus primers minuts a l’Eurolliga. Amb 19 anys és un base alt (2,03 metres) i amb un bon desenvolup­ament físic per l’edat que té. Bolmaro va posar les coses molt difícils amb la seva defensa a un ex del Barça com Alex Renfroe. Amb la seva intensitat i la de Davies, el Barcelona es va fabricar una petita bretxa (23-29). Llavors va tornar a la pista Delaney, i l’equip de Pesic va passar a concedir cistelles fàcils que van impedir consolidar el seu enlairamen­t, ja que a l’altre costat de la pista sí que hi va trobar un home en ratxa, com Kuric, autor de 10 punts gairebé consecutiu­s.

Si en aquesta fase el Barcelona hagués continuat collant-li els cargols sense la pilota, es podria haver escapat. El matx, però, no es va dinamitar (40-43). Quedava tela per tallar i el que va passar va ser una apagada. A la represa anotar va acabar sent com buscar una agulla en un paller. Ningú no l’encertava i els atacs es multiplica­ven amb una efectivita­t nul·la. Al cap de cinc minuts del tercer quart el parcial era de 4-2. El matx necessitav­a algú que premés l’interrupto­r. L’encarregat de tocar el botó va ser Davies, amb un triple. La seva tornada, juntament amb les de Bolmaro i Kuric, va aportar idees i el Barça es va mantenir al davant amb petites diferèncie­s. La causa que no fossin més àmplies cal buscar-la en els rebots ofensius que van concedir els de Pesic (56-59 amb un període per jugar).

El partit es trencaria a l’últim quart. El Barça va fer una accelerada gràcies al canell de Kuric, que va aconseguir la màxima renda fins llavors (56-64, minut 32). Una altra cistella, aquesta vegada de Mirotic, semblava la sentència (59-70). Així va ser perquè el balcànic va aparèixer per certificar la victòria encadenant tres cistelles i dos tirs lliures. És el que tenen les estrelles.

EL DEBUTANT L’argentí Leandro Bolmaro es va estrenar a l’Eurolliga i Pesic li va donar 17 minuts en què va respondre amb molt criteri

?? ANATOLY MALTSEV / EFE ?? Kyle Kuric va ser el millor jugador del partit a Sant Petersburg
ANATOLY MALTSEV / EFE Kyle Kuric va ser el millor jugador del partit a Sant Petersburg