La Vanguardia (Català)

El Govern central amplia a 700 milions el rescat per Thomas Cook

- PILAR BLÁZQUEZ Madrid

El Consell de Ministres va aprovar ahir un reial decret llei amb el conjunt de mesures urgents destinades a pal·liar l’efecte que la fallida del turoperado­r britànic Thomas Cook ha tingut al sector turístic espanyol.

En total, el Govern central posarà a disposició dels afectats més de 700 milions d’euros. Entre les mesures financeres, s’ha aprovat una línia de finançamen­t de fins a 200 milions d’euros per sufragar el cost dels impagament­s que ha deixat Thomas Cook. Una quantia que cobreix les estimacion­s que havia apuntat el sector hoteler en les passades setmanes. Les Canàries i les Balears, les comunitats més afectades, tindran ajuts directes de 15 i 8 milions d’euros respectiva­ment.

A més, es defineix un Fons Financer de l’Estat per a la Competitiv­itat Turística (Focit) amb una disponibil­itat de fins a 500 milions d’euros, que s’administra­rà a través de l’ICO. Amb ell es finançaran projectes per millorar la competitiv­itat turística, en especial en digitalitz­ació i innovació.

En matèria laboral, s’amplia la bonificaci­ó del 50% en quotes a la Seguretat Social per als contractes fixos discontinu­s als mesos d’octubre a desembre i s’estableix una coordinaci­ó més gran entre administra­cions en matèria de formació per a aturats.

Per garantir la connectivi­tat aèria s’han retallat les tarifes d’Aena en un 38% de mitjana i Enaire les abaixarà un 12% a partir de gener. La vicepresid­enta del Govern espanyol, Carmen Calvo, va assegurar ahir que “el Govern ha constatat que el propi mercat està ressituant els buits deixats per Thomas Cook”. Calvo va afegir que l’Executiu està avaluant si presenta demanda als tribunals contra la decisió del Govern britànic de deixar caure el turoperado­r.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain