La Vanguardia (Català)

Una iniciativa de la MWCapital s’alia amb el Fòrum Econòmic Mundial

-

La iniciativa Digital Future Society, impulsada per la Mobile World Capital Barcelona i el Govern central, s’ha unit al Fòrum Econòmic Mundial per avançar en l’ús responsabl­e i ètic de les tecnologie­s de ciutats intel·ligents. La MWCapital va informar ahir en un comunicat que la Digital Future Society s’ha convertit en un dels socis institucio­nals fundadors de la G-20 Aliança Global de Ciutats Intel·ligents, associació creada pel Fòrum Econòmic Mundial i que representa a més de 1.200 ciutats del món.

Segons el comunicat, aquesta aliança internacio­nal servirà per fixar normes sobre l’ús de dispositiu­s connectats en els espais públics i s’ha compromès a desplegar un marc de política global per a les tecnologie­s a les urbs abans de la cimera del G-20 a Riad (Aràbia Saudita) el 2020. S’espera que el nou marc serveixi per accelerar millors pràctiques, mitigar riscos potencials i fomentar una confiança pública més important davant la recopilaci­ó de dades.

El director de la Digital Future Society, Esteban Redolfi, va dir a tall de reflexió que les ciutats han actuat durant anys com a terreny de proves per a implantaci­ons massives de tecnologia i que “ara és el moment que les ciutats liderin aquest procés”, compartint aprenentat­ges i creant pautes per a un ús més conscient de la tecnologia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain