La Vanguardia (Català)

Luxe a la Dreta de l’Eixample

La casa Tomàs Roger inaugura el multiespai Darial, amb moda, art i restaurant

- MARGARITA PUIG Barcelona

Després de més de dos anys de reforma i una inversió de 3 milions d’euros, la planta baixa de la casa Tomàs Roger s’ha transforma­t e nun espai multi disciplina­ri de màxim luxe que ve a animar, encara més, la revolució cultural d’aquesta zona de l’Eixample dret barceloní. Es tracta de Darial, una idea innovadora de Maka Asatiani i Djaba Diassamidz­e que recorda l’esperit del ja desaparegu­t Colette parisenc o del veterà Corso Como de Milà. Però moltíssim més refinat. Molt més luxós.

Barrejant referèncie­s i estils, del més clàssic al més futurista, aquest enorme local que al seu dia va ser un magatzem tèxtil (tancat i sense ús durant 15 anys) ofereix la moda més elevada amb firmes amb poca presència a la ciutat com Yamamoto, Olivier Theyskens o Ann Demeleumee­ster (i Courrèges, Maison Margiela... i així fins a cent marques amb propostes d’entre 50 i 5.000 euros), a més d’objectes de disseny d’allò més exclusiu. Amb propostes de Bang & Olufsen, Muller, Lomography, Impossible Project... Tot preparat amb paravents de Coromandel i un mobiliari en el qual brillen creacions icòniques de mestres com Pierre Paulin o Serge Roche.

Però tal com explica Constance Louboutin, consellera delegada d’aquest espai singular (i amplíssim: són 1.600 metres2), l’aposta també “és cultural i gastronòmi­ca”. Per això a Darial hi ha lloc per a una llibreria amb peces excepciona­ls i un restaurant, Le Léopard, de marcat accent parisenc, i “tota una picada d’ullet al clàssic de Giuseppe Tomasi di Lampedusa”. Amb sofàs de vellut, columnes daurades en forma d’estilitzad­es palmeres i espai per a 70 comensals, en aquesta braseria chic proposen una revisió dels clàssics de la gastronomi­a amb vins de Vila Viniteca i carta assessorad­a per Romain Fornell, el xef francès amb estrella barcelonin­a (Caelis).

Però per què tot això a Barcelona? Doncs perquè, explica Louboutin, “és una ciutat dinàmica, amb gust i amb esperit jove i mediterran­i que ens enamora. I sempre resulta més fàcil impulsar-nos des d’aquí que des de París, on anirem tard o d’hora, perquè ofereix una competènci­a menys dura”. La idea, esclar, és expandir-se. Així que Darial té previst “replicar exactament aquest patró en altres localitzac­ions; probableme­nt la pròxima parada serà Madrid... o París, o alguna ciutat asiàtica. Segurament ‘aquí a un any i mig”.

Constance Louboutin diu que “la previsió és recuperar la inversió en quatre o cinc anys” i creu que és bàsic “trobar tresors com aquest edifici (la casa Tomàs Roger és del segle XIX i està catalogada), ja que són els que poden oferir l’escenari que necessitem per a la nostra idea de negoci”.

Maka Asatiani i Djaba Diassamidz­e han invertit 3 milions en la reforma d’un antic magatzem tèxtil

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Constance Louboutin, consellera delegada, i Djaba Diassamidz­e, fundador i director creatiu de Darial
MANÉ ESPINOSA Constance Louboutin, consellera delegada, i Djaba Diassamidz­e, fundador i director creatiu de Darial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain