La Vanguardia (Català)

Aconseguiu la mítica col·lecció de ‘Cotxes clàssics’, amb ‘La Vanguardia’

• Els 15 vehicles, que tenen uns acabats exclusius, són rèpliques oficials dels reals • El Seat 600 D i els Citroën Dos cavalls i Tauró són algunes de les miniatures • A partir del cap de setmana que ve als quioscos per tan sols 9,95€ més el diari

- BARCELONA Redacció

Hi ha cotxes que formen part de la nostra memòria col·lectiva. Com aquells primers utilitaris que van motoritzar Europa i que avui són automòbils llegendari­s. Els amants de les quatre rodes podran gaudir d’una col·lecció a gran escala molt especial. Els lectors i subscripto­rs de La Vanguardia podran obtenir, a partir del cap de setmana vinent, la col·lecció Cotxes clàssics, formada per 15 rèpliques oficials, per només 9,95 euros. Els vehicles són a escala 1:34 i 1:39, estan fets d’un aliatge metàl·lic, s’han decorat amb pintura esmaltada i tenen uns acabats exclusius. A més, les portes dels cotxes són mòbils i l’interior també està recreat com en la versió original.

Aquesta col·lecció també és un repàs de la història de l’automoció. A partir del 1950, a Europa van aparèixer models que avui es veuen com a clàssics. Entre ells destaca el 2CV o dos cavalls, un automòbil de baix cost produït per la marca francesa Citroën del 1948 al 1990, del qual es van familions bricar més de cinc d’unitats. Tan mític com el 2CV és la furgoneta T1 de Volkswagen, coneguda popularmen­t com a Billy i relacionad­a amb el moviment hippy i surfer dels EUA. El Billy es va fabricar a Alemanya des del 1950 fins al 1967, però la fàbrica de VW al Brasil el va mantenir en producció fins al 1975.

El 1951, Mercedes-Benz llançava el 300 S, un esportiu elegant al qual va seguir el 300 SL, tres anys després. El 300 SL és un superespor­tiu produït entre els anys 1954 i 1963. Se li va donar el sobrenom de Widowmaker (‘creador de vídues’) i és conegut per les portes espectacul­ars d’ala de gavina. Una altra llegenda que forma part d’aquesta col·lecció és el Citroën DS, una berlina amb una tecnologia avançada per a l’època i coneguda com Tauró. Amb tot, les grans icones de l’automoció europea arribaven a les nostres carreteres a la dècada dels seixanta. Les omplien cotxes com el Seat 600 D –molt popular a Espanya–, el compacte Mini Cooper, Volkswagen Beetle, Renault 4, Renault 8, Porsche 911 S, Alfa Romeo Spider, Peugeot 504, Renault 5 o el Volkswagen Golf, un model que continua viu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain