La Vanguardia (Català)

JxCat qüestiona atestats policials de detencions pels aldarulls

-

Missatge de suport de JxCat als detinguts pels aldarulls en les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem. “Els fem costat”, va afirmar ahir en roda de premsa la seva cap de llista al Congrés, Laura Borràs, que va assegurar que la seva formació ha sabut que “hi ha atestats de la Policia Nacional sota sospita”. En concret, els postconver­gents denuncien que es podria estar utilitzant una mateixa plantilla per a diferents casos. Malgrat tot, JxCat va deixar en mans de la Generalita­t la valoració de si s’ha de personar en les acusacions dels detinguts pels Mossos.

Arran dels aldarulls, Borràs va tornar a apuntar que “condemnen tota violència”. “Malgrat que s’ha de diferencia­r què és violència i què són aldarulls”, va puntualitz­ar. De fet, i en una línia similar a la de l’ANC, la número u de JxCat a Madrid va subratllar que “els aldarulls als carrers catalans continuen mostrant que hi ha un conflicte que l’Estat es nega a resoldre”. Sense voler entrar en si això és positiu o negatiu per a l’independen­tisme, Borràs va voler passar la pilota a la teulada de la Moncloa: “El més negatiu és que el conflicte polític continuï perquè es dimiteix de la política”. “I si segueix així hi continuarà havent accions de diferent índole”, va assenyalar.

En aquest sentit, i després de dir que se sent “orgullosa” de les noves mobilitzac­ions sobiranist­es d’aquest cap de setmana, Borràs va censurar que a la manifestac­ió a favor de la unitat d’Espanya de Societat Civil Catalana es va veure que “el PSOE de Pedro Sánchez es passeja amb la dreta i la ultradreta”. “Ens van dir que donéssim els nostres vots de franc per parar la ultradreta i ara veiem que investir Pedro Sánchez pot representa­r investir la ultradreta, que amb ell no para de créixer”, va afegir.

En paral·lel, JxCat també va recollir el guant estès pel president de la Generalita­t, Quim Torra, per impulsar una comissió d’investigac­ió per estudiar “què ha funcionat i què no” en l’acció policial tant de Mossos d’Esquadra com de Policia Nacional en els aldarulls. Comissió que, de fet, avui el Govern acorda portar al Parlament. Una vegada constituïd­a, el conseller Miquel Buch ja va anunciar la seva intenció d’anar-hi per explicar-se.

En el marc de la campanya d’autoinculp­acions d’Òmnium –a què els electes de JxCat se sumen– , Borràs també va voler donar suport als membres dels CDR acusats de terrorisme detinguts el 23 de setembre en l’operació Judes. Tant és així que va informar que ha demanat de visitar-los a Soto del Real com a autoritat per conèixer el seu règim penitencia­ri.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain