La Vanguardia (Català)

La CUP demanarà el vot del 10-N per l’amnistia

- LEONOR MAYOR ORTEGA

La CUP es presenta per primera vegada a unes eleccions generals amb intenció d’arribar al Congrés per “trencar amb el règim monàrquic, establir una república i combatre el capitalism­e”, segons van explicar ahir a Madrid dos dels seus candidats als comicis del 10-N, Mireia Vehí i Albert Botran.

Els candidats de la formació antisistem­a, que segons algunes enquestes podrien arribar a obtenir fins a quatre escons, creuen que ara la seva presència és necessària en la política espanyola perquè “a Catalunya hi ha molta gent sensibilit­zada amb el fet que els partits sobiranist­es lliuren el vot al PSOE”. Una cosa que la CUP ni es planteja, ja que el seu objectiu “consisteix que els vots dels catalans serveixin per al reconeixem­ent de l’autodeterm­inació i l’amnistia”.

Botran creu que aquesta aspiració d’aconseguir l’amnistia dels condemnats pel procés s’ha encarrilat bé gràcies a les mobilitzac­ions després de la sentència. “Ha estat un cicle de protestes molt a l’altura del que es demanava a la gent”, va indicar, perquè “han estat enèrgiques i massives i han servit per plantejar que hi ha un conflicte a Catalunya que el Govern central ha d’atendre”.

Per això, el candidat de la CUP es va mostrar “orgullosís­sim” de les “manifestac­ions, vagues i mobilitzac­ions” independen­tistes de les últimes setmanes, mentre que va ser molt crític amb la Policia i els Mossos, a qui va acusar de tenir “un comportame­nt menyspreab­le” i d’haver carregat “contra persones assegudes tranquil·lament en una terrassa”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain