La Vanguardia (Català)

‘La Manada’ podria sumar més pena per la gravació dels vídeos

- JOKIN LECUMBERRI Bilbao

És el serrell que queda de la causa. Després de ser condemnats a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació –amb els agreujants de tracte vexatori i actuació conjunta de dues o més persones–, els membres de La Manada podrien veure les penes endurides. Serà així si la Secció Segona de l’Audiència de Navarra considera que hi va haver un delicte contra la intimitat pels enregistra­ments que els condemnats van fer dels fets que van tenir lloc la matinada del 7 de juliol del 2016 a Pamplona. Van ser set vídeos de 96 segons de durada.

Els tres magistrats de la primera instància del cas, signants de la polèmica condemna per abús sexual amb prevalença i no-agressió, deliberen avui sobre el delicte contra la intimitat, de què van absoldre en el seu moment els cinc condemnats sense entrar a valorar les proves practicade­s. Tot i això, el següent òrgan competent de la causa, el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, va ordenar a la Secció Segona que dictés sentència en aquest sentit una vegada el Tribunal Suprem emetés la decisió definitiva. La interlocut­òria s’espera d’aquí una setmana.

Durant el judici, que va tenir lloc el novembre del 2017, la Fiscalia va considerar Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Jesús Cabezuelo, autors dels enregistra­ments, responsabl­es d’un delicte contra la intimitat, mentre que l’acusació particular i les populars ho van imputar als cinc membres de La Manada. El Codi Penal estableix penes de 2 a 5 anys de presó per aquest delicte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain