La Vanguardia (Català)

Girona reasfalta Jaume I, fet malbé pels aldarulls

- Girona

L’Ajuntament de Girona va començar ahir les obres de reasfaltat­ge del tram de la Gran Via Jaume I, tancada al trànsit des del 15 d’octubre pels danys provocats per la cera que es va vessar durant una manifestac­ió i la crema de contenidor­s en els aldarulls dels últims dies.

Els treballs, que s’acabaran demà, afecten un tram d’uns 300 metres entre la plaça Marquès de Camps i el carrer Miquel Blay. Malgrat que d’entrada el Consistori preveia començar a refer el paviment després de les Fires de Sant Narcís, finalment les obres s’han avançat amb la idea que aquest dijous els vehicles ja puguin circular per aquesta important artèria viària.

Les obres consisteix­en a allisar el ferm, reposar l’asfalt i pintar les marques viàries. L’Ajuntament va decidir tornar a asfaltar aquest tram després que operaris de l’empresa de neteja Girona + Neta intentessi­n durant dies eliminar la cera que havia quedat enganxada al paviment, sense èxit. Les restes que encara quedaven d’aquesta substància feien molt perillosa la conducció, principalm­ent per a les motos. Les tasques de pavimentac­ió poden provocar restriccio­ns de trànsit als guals dels carrers Sèquia i Gran Via Jaume I.

Avui també es repararà el ferm deteriorat de les voreres d’on els violents van arrencar llambordes per llançar-les contra la policia, com les del passeig de la Devesa, la rotonda del Rellotge, l’avinguda Ramon Folch, Gran Via i la plaça Catalunya.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Tasques de reparació de l’asfalt de la Gran Via Jaume I ahir
PERE DURAN / NORD MEDIA Tasques de reparació de l’asfalt de la Gran Via Jaume I ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain