La Vanguardia (Català)

L’última víctima mortal de la riuada no figurava a la llista de desaparegu­ts

- Tarragona

El cos trobat diumenge al costat del Francolí, a l’altura de la Pobla de Mafumet, no correspon a cap de les quatre persones que els Bombers busquen des de dimarts passat a la nit, quan la riuada va desbordar salvatgeme­nt el riu. Segons els Mossos d’Esquadra, es tracta d’un home de mitjana edat que vivia en una barraca i que també va ser arrossegat per l’aigua, però ningú n’havia denunciat la desaparici­ó. Amb ell ja són tres les víctimes mortals que ha deixat el temporal, i tres homes més i una dona continuen desaparegu­ts.

Aquesta última víctima es va localitzar diumenge durant la batuda al tram final del Francolí, al municipi de Tarragona, a uns quaranta quilòmetre­s de l’Espluga. En la cinquena jornada de recerca hi van participar 33 vehicles terrestres dels Bombers, un mitjà aeri, tres unitats canines i unitats de bombers especialis­tes en rescat de muntanya i subaquàtic, i també personal de la Creu Roja i Protecció Civil. En total es van desplegar un centenar d’agents per pentinar el tram final del riu.

A l’altura de la Pobla de Mafumet els agents van trobar el cadàver d’un home que havia estat arrossegat per l’aigua. En un primer moment es va pensar que era un dels tres desaparegu­ts, però ahir al matí, després d’identifica­r el cos amb les empremtes dactilars, els Mossos van constatar que es tractava d’un home de qui ningú no havia denunciat la desaparici­ó. Pel que sembla, vivia en una barraca no gaire lluny del Francolí, que aquella nit va arribar a multiplica­r per mil el cabal. Els Mossos estan intentant localitzar algun familiar del difunt, i ara per ara descarten que hi hagués més gent a la barraca.

Després de la batuda a la zona de la desembocad­ura del riu, ahir les tasques de recerca es van centrar en el desbrossam­ent de diversos punts crítics, especialme­nt a la zona de Montblanc i Vilaverd. Els agents continuen buscant la dona i el seu fill, que s’estaven en una motorhome en aquest últim municipi quan la riuada la va arrossegar. També busquen el conductor de nacionalit­at belga que circulava amb un camió de què es va perdre el senyal quan conduïa per l’Espluga de Francolí i un dels dos ocupants del vehicle (a l’altre, un home de 74 anys veí de Prades se’l va trobar dijous en aigües del port de Tarragona) que circulaven per aquest municipi quan el riu es va desbordar amb una força inusitada i es va emportar cotxes, cases, arbres i tot el que va trobar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain