La Vanguardia (Català)

L’Àrea Metropolit­ana vol rebaixar les tarifes de l’aigua un 4,95%

- JOSE POLO Barcelona

L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) votarà avui al ple del Consell Metropolit­à una disminució de les tarifes de l’aigua d’un 4,95% de cara a l’any que ve als 23 municipis proveïts per Aigües de Barcelona: Badalona, Barcelona, Begues, Castelldef­els, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Esplugues, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles i Viladecans. Aquestes localitats tenen uns 2,8 milions de clients.

Segons l’AMB, la nova tarifa suposarà un estalvi total de 16 milions d’euros per a la ciutadania. El canvi de l’ordenança fiscal del subministr­ament d’aigua potable és possible per la disminució de diferents partides del servei, com, per exemple, l’energia elèctrica, les assessorie­s, els treballs de mantenimen­t per a tercers i la publicitat.

Tot i això, ahir la Comissió de Preus de Catalunya va considerar “desfavorab­le” el canvi que pretén impulsar l’AMB. Aquest òrgan adscrit a la Conselleri­a de Territori i Sostenibil­itat va al·legar que el servei que es presta utilitzant les instal·lacions que s’integren a la xarxa de proveïment Ter Llobregat és competènci­a de la Generalita­t i no pas de l’AMB. A més a més, va afegir que l’empresa metropolit­ana del cicle integral de l’aigua, Abemcia, “no ha presentat la

Un òrgan adscrit a la Generalita­t afirma que la mesura no és competènci­a de l’AMB

proposta de tarifes en alta perquè sigui aprovada pel consell d’administra­ció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)” tal com recull la normativa.

Amb tot, fonts de l’AMB van subratllar ahir que el punt se sotmetrà a votació al ple d’avui malgrat aquesta circumstàn­cia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain