La Vanguardia (Català)

La Costa Brava rep un 11% més de creueriste­s

Un 80% dels passatgers que desembarqu­en a Roses i Palamós són britànics i un 70% de les línies que arriben a aquests ports són de luxe

- SÍLVIA OLLER Girona

Els ports de la Costa Brava van tancar ahir la temporada de creuers amb 50 escales i 56.700 passatgers, un 11% més que fa un any. Destaca l’increment de passatge al port de Palamós, que ha batut rècords per tercer any consecutiu amb l’arribada de 45 escales i 54.208 turistes, un 18% més que fa un any. Des que va començar aquesta temporada, a l’abril, a aquests dos ports del litoral de Girona hi han arribat deu línies de creuers, de les quals un 70% eren companyies de luxe. Pel que fa a les procedènci­es principals, un 80% dels turistes eren britànics; un 8%, nord-americans, i un 3%, alemanys.

S’estima que els creueriste­s han deixat al territori 4,1 milions d’euros, segons un estudi de l’Associació Internacio­nal de Línies de

Creuers. Segons càlculs d’aquesta entitat, cada passatger que desembarca es gasta, de mitjana, uns 62 euros, i cada tripulant, 23.

La majoria dels que han atracat als ports de la Costa Brava han fet excursions a municipis de l’entorn. Pals, Peratallad­a, Púbol, Tossa de Mar o Girona han estat algunes de les preferènci­es dels que han atracat a Palamós. Els més de 2.500 passatgers que han desembarca­t en les cinc escales de Roses també han optat per conèixer Besalú, Cadaqués, Figueres o Banyoles, entre altres localitats.

La Generalita­t atribueix els bons resultats d’aquesta campanya a la fidelitat de les companyies, a la captació de nous creuers per a Roses i Palamós i a la promoció internacio­nal de les institucio­ns sota el paraigua de la marca Costa Brava Cruise Ports.

 ?? ACN / MARINA LÓPEZ ?? Passatgers del Marella Explorer 2 al port de Palamós
ACN / MARINA LÓPEZ Passatgers del Marella Explorer 2 al port de Palamós

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain