La Vanguardia (Català)

‘Fashion & Arts’ lliura els seus premis de Bellesa

Els guardons reconeixen la creativita­t del sector cosmètic

- MADRID Redacció

La revista Fashion & Arts va celebrar ahir la segona edició dels seus premis de Bellesa al Museu Nacional Thyssen-Bornemisza de Madrid. Aquests guardons reconeixen la creativita­t d’una indústria, la cosmètica, que s’ha convertit en llançadora de nous conceptes estètics i nous hàbits socials.

Fashion & Arts –que té una difusió de 300.000 exemplars– ha concedit 15 premis als millors productes del 2019 atenent criteris com ara l’eficàcia, l’originalit­at, la diversitat, la vinculació amb l’art, la vocació disruptiva o la sostenibil­itat. Cada premi porta el nom d’artistes amb obres que formen part dela col·lecció permanent del Muse uT h y s se n Bornem is z a, i In és Ma estre i Simone Ni cot ras’ hi han inspirat per crear les il·lustracion­s i els marcs dels guardons, que són, en si mateixos, peces úniques.

Evelio Acevedo, director gerent de la Fundació Thyssen-Bornemizsa i amfitrió de l’acte, va manifestar la seva alegria per haver consolidat la relació de Fashion & Arts amb el museu i la seva satisfacci­ó de poder ensenyar als premiats l’exposició Els impression­istes i la fotografia, que actualment s’exposa al museu i que explica molt bé l’impacte d’una nova tecnologia com la fotografia en una de les set belles arts. Es tracta d’un camí d’innovació que sempre ha marcat la indústria de la bellesa.

Joana Bonet, directora de Fashion & Arts, va assenyalar que en la cosmètica la mou l’ànsia de bellesa, cosa que forma part de l’ésser humà i que és un anhel que la fa tirar endavant. Bonet assenyalav­a que des de Fashion & Arts s’estimula una manera diferent de mirar, i el canvi de paradigma que ha tingut lloc els últims anys en la indústria cosmètica: “Zendaya, Kristen Stewart, Charlize Theron, Dua Lipa o Natalia Vodianova són ambaixador­es que van embalades. Avui la cosmètica no busca la sexualitza­ció de la dona al davant de tot, sinó una cosa que connecta amb dos conceptes molt importants per a les dones: tenir cura d’elles mateixes i el plaer”.

Entre els premiats, Celia Hernando de Coty va recordar que Alessandro Michele, director artístic de Gucci, ha volgut ser testimoni del moment actual aportant un perfum sense gènere, sense raça, sense sexe; una fragància universal.

Ainhara Viñarás, de Shiseido, va recordar que el seu fundador va ser un artista, com Christian Dior també va ser un prestigiós galerista d’art abans que modista. Sofia Henkart va evocar el lema de Giorgio Armani: “Bellesa és art”, mentre entre que Assunta Jiménez-Ontiveros va recordar que Gabrielle Chanel va ser pionera en la cosmètica quan va llançar el seu primer perfum el 1921, i Baptiste Beau de Lancôme també va subratllar: “Darrere de cada obra hi ha talent, inspiració i treball, i a Lancôme hi són tots tres”.

L’acte el va presentar Cayetana Guillén-Cuervo, i entre els convidats hi havia les actrius Nerea Barros i Aida Folch, la periodista Marta Robles, l’escriptora i empresària Fiona Ferrer, la periodista i model Teresa Baca i les influencer­s María Tilve i Anna Ponsa.

Cada premi porta el nom d’artistes amb obres que formen part del Museu Thyssen-Bornemisza

 ?? DANI DUCH ?? Els premiats, les celebritat­s i l’equip de Fashion & Arts durant el lliurament dels guardons de Bellesa
DANI DUCH Els premiats, les celebritat­s i l’equip de Fashion & Arts durant el lliurament dels guardons de Bellesa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain