La Vanguardia (Català)

Machín demana fitxar

El tècnic insta el club a buscar un substitut de Borja Iglesias

- ROBERTO RODRÍGUEZ

En les tres setmanes que fa que està al capdavant de l’Espanyol, Pablo Machín ha demostrat que té les idees molt clares. El tècnic sorià s’ha sabut adaptar a les circumstàn­cies classifica­tòries i ha apostat per una recepta en què el primordial ha estat guanyar en seguretat defensiva. El canvi ha estat evident i immediat i avui el rumb de l’equip, després de dues victòries consecutiv­es contra el Ludogorets i el Llevant, sembla redreçat.

Tot i això, a ningú no se li escapa que un dels dèficits de l’equip en aquest començamen­t de curs és el gol. Tampoc a Machín, que després de les primeres setmanes de reconeixem­ent de la plantilla i amb la força que li donen els dos últims resultats va enviar un missatge clar a la directiva perquè busqui un davanter de garanties al mercat d’hivern.

“Encara que no hagis agafat l’equip des del principi i no hagis pogut fer una planificac­ió, crec sinceramen­t que hi ha temps per treballar perquè es noti la teva mà i, per què no, per saber què és el que cal al mercat d’hivern”, va dir el tècnic a la cadena Ser.

El tècnic va explicar que “tothom és conscient que l’Espanyol va tenir dues baixes molt importants, una a cada àrea [Borja Iglesias i Mario Hermoso]”, però va incidir sobretot en l’absència del segon. “La de Borja Iglesias va ser molt al final i no va donar marge per trobar un substitut. Entenc que el club ara té temps per poder trobar-lo. La qüestió és encertar amb el que vingui”, va etzibar, donant per fet que el club buscarà un reforç.

Els números, fins ara, sembla que donen la raó a l’entrenador. L’Espanyol és, amb el Leganés i el Celta, l’equip menys golejador de la Lliga, amb cinc gols. En concret, només dos dels seus davanters, Ferreyra i Campuzano, han vist porteria en una ocasió. Però Jonathan Calleri, el substitut de Borja Iglesias i el davanter que més minuts ha disputat en el campionat (473), no ha vist porta en els sis partits que ha jugat. Wu Lei, que tampoc no ha aportat els gols esperats, i Puado, que no ha tingut minuts, són els altres davanters.

Amb el seu missatge, el tècnic ha passat la patata calenta a la direcció esportiva, que ha de decidir si busca el davanter de garanties que Machín reclama, encara que això suposi un dispendi imprevist.

“El club ara té temps per poder trobar un substitut de Borja Iglesias al mercat d’hivern”

 ?? ERIC ALONSO / GETTY ?? Jonathan Calleri, substitut de Borja Iglesias, encara no sap què és marcar amb l’Espanyol
ERIC ALONSO / GETTY Jonathan Calleri, substitut de Borja Iglesias, encara no sap què és marcar amb l’Espanyol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain