La Vanguardia (Català)

Bale tiba la corda

El club es planteja traspassar-lo a l’hivern i accepta no publicar-ne comunicats mèdics

- CARLOS NOVO Madrid

La relació entre Gareth Bale i el Reial Madrid és més tensa que mai i la corda podria trencarse. Des del club blanc es reconeix que ja s’estudia la sortida de l’extrem gal·lès en aquest pròxim mercat d’hivern, fet que semblava una utopia fa unes quantes setmanes. No és una decisió que ja estigui presa, i tot dependrà de l’evolució del cas.

El jugador es va lesionar al Gal·les-Croàcia del 13 d’octubre. Des d’aleshores no ha jugat cap partit i el Madrid no ha publicat cap comunicat mèdic que informi de la lesió. Bale es va entrenar ahir al matí a Valdebebas i a la tarda va anar a Londres, amb permís del club, “per motius personals”. Segons fonts no oficials, el gal·lès podria haver anat a la capital anglesa a passar consulta amb el metge del Tottenham que el tractava abans. Segons altres fonts, s’hauria citat amb el seu agent, Jonathan Barnett, per tractar sobre el seu futur.

L’última lesió de Bale només ha estat l’última baula d’una crisi que es covava des de l’estiu. Zidane va dir diverses vegades en públic que no volia el jugador. Bale tampoc no volia continuar. Finalment, el gal·lès es va quedar amb els blancs perquè va ser incapaç de presentar una oferta que convencés Florentino Pérez. Fins a l’arribada d’Eden Hazard aquest any (130 milions) Bale era el fitxatge més car de la història del Madrid: 101 milions d’euros al Tottenham l’estiu del 2013.

El punt de fricció més important en aquesta història són les fredes relacions entre Zinédine Zidane i Bale. En el terreny personal no n’hi ha; el seu tracte és exclusivam­ent profession­al. El punt de no retorn entre ells va arribar després de la final de la Champions de Kíev (2018). Sobre la mateixa gespa Bale va dir que es replanteja­ria continuar a l’equip si no disposava de més minuts i no li oferien un paper més prepondera­nt.

Des que Bale va tornar lesionat de Cardiff fa quinze dies no s’ha entrenat amb el grup, tan sol a les instal·lacions interiors de Valdebebas.

Tot el que se sabia sobre la seva lesió era el que va dir el selecciona­dor de Gal·les, Ryan Giggs, després del partit: “Ha acabat enrampat”. Amb molèsties al soli, es va saber després.

Aquests últims dies també s’ha sabut que el Madrid no ha publicat l’informe de la lesió de Bale perquè el jugador impedeix que s’informi de les seves lesions. El Madrid ho consent. Fonts del club asseguren que aquesta informació “forma part del dret a la privacitat del jugador. Són dades que només poden tenir els metges del club”. Metges del Madrid van informar al seu dia que el jugador té el llindar del dolor

El jugador es va entrenar al matí i a la tarda va anar a Londres “per motius personals”

molt baix. Quan alguna cosa li fa mal, s’estima més no arriscar.

Gareth Bale ja ha tingut 26 lesions, 19 al soli, en les set temporades que és al Madrid, i s’ha perdut 94 partits. De les últimes sis lesions, el club només va informar de dues. Oficialmen­t ara no té la baixa, tot i que fa dos partits que no juga. Aquesta temporada ha jugat en set partits (sis de Lliga), amb dos gols i dues assistènci­es. A la Champions només n’ha disputat un, 79 minuts, en què no va marcar.

El viatge a Londres, afegit a la falta de treball amb el grup, fa molt difícil que Bale pugui estar a disposició de Zidane dimecres contra el Leganés.

La següent cita seria dissabte contra el Betis, també al Bernabeu. O si no ja directamen­t a la Champions contra el Galatasara­y, el dimecres 6 de novembre. Moltes incògnites i un futur ple d’incertesa. Club i jugador fan la sensació d’estar ja farts l’un de l’altre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain