La Vanguardia (Català)

El gegant francès LVMH vol quedar-se amb Tiffany

La multinacio­nal del luxe ofereix 13.600 milions pel grup de joieria

- Nova York. Correspons­al FRANCESC PEIRÓN

El luxe crida al luxe.

La multinacio­nal francesa LVMH, sota les sigles de la qual hi ha marques com Louis Vuitton, Moët, Hennessy, Bulgari i moltes més del sector de la pompa, té llesta una aposta per ampliar la seva oferta al sector de l’ostentació, irreductib­le a les crisis, i fer-se amb un dels símbols del glamur novaiorquè­s.

Segons va especifica­r aquest dilluns The Wall Street Journal, després de l’avanç que va fer l’agència Bloomberg dissabte, LVMH ha iniciat el moviment per fer una adquisició de luxe, disculpin la reiteració. El seu punt de mira, amb un preu valorat en 13.600 milions d’euros, l’ha posat a Tiffany, establimen­t famós a Manhattan pels seus anells de compromís i aura de Hollywood

gràcies a la literatura de Truman Capote –Esmorzar a Tiffany’s– i la seva reconversi­ó cinematogr­àfica en Esmorzar amb diamants –dirigida per Blake Edwards–, sempre associada a Audrey Hepburn al paper de la somiadora Holly Golightly.

La companyia francesa ha enviat recentment una carta a Tiffany, la seu icònica del qual es troba al costat de la torre Trump, circumstàn­cia que en els últims temps ha complicat el negoci, en la qual ofereix 108 dòlars per acció. Aquesta oferta és la que donaria una suma total de 13.600 milions al canvi d’avui.

Tot i que aquesta valoració del preu de cada títol representa un increment del 30% respecte a com es comerciali­tzaven les accions de Tiffany quan es va plantejar l’adquisició, la previsió és que LVMH encara hagi de pagar més per aconseguir el seu objectiu. La seva idea és sumar aquesta poderosa joieria, un dels sectors de més expansió al terreny de l’etiqueta, a un conglomera­t divers en si mateix que compta amb un valor en borsa de 193.000 milions d’euros.

En cas de tancar-se el tracte, donaria a la firma francesa una

El sector de la joieria és un dels que més creixen al mercat del luxe, amb un increment del 7% al 2018

presència més gran en aquell lucratiu mercat dels Estats Units, en el qual gaudeix d’una participac­ió petita en l’actualitat.

Els inversors es van llançar aquest dilluns sobre les accions de Tiffany, el que va propiciar un increment de més del 31% dels títols al poc de l’inici de la sessió, deixant el preu per sobre dels 117 euros. En aquell punt, es tractava ja de la millor jornada des que el 1987 aquesta marca, fundada fa 182 anys, va debutar al parquet.

En vista d’aquesta reacció, diversos analistes citats per Reuters van predir que Tiffany pot rebutjar l’oferta per buscar un preu més alt de venda, obrint-se així un estira-i-arronsa pel control de la societat.

El negoci de la joieria va créixer un 7% al 2018, la qual cosa representa entorn de 117.000 milions d’euros, a partir de les dades de Bain &Cia.

Tiffany compta amb més de 300 botigues a escala global. És una de les joieries més importants del món, amb Cartier i Bulgari, però no ha pogut seguir el ritme dels seus rivals europeus, segons el Journal. Amb uns ingressos anuals de 3.600 milions d’euros, Tiffany ha afrontat un creixement de vendes mediocre durant anys.

Fa falta més que glamur.

 ?? ARND WIEGMANN / REUTERS ?? Tiffany té la seva seu a Nova York, però compta amb més de 300 botigues a tot el món
ARND WIEGMANN / REUTERS Tiffany té la seva seu a Nova York, però compta amb més de 300 botigues a tot el món

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain