La Vanguardia (Català)

El Barça goleja el Valladolid (5-1)

Messi tritura el Valladolid amb dos gols i dues assistènci­es en un partit poc vistós

- ANTONI LÓPEZ TOVAR

Dos gols de museu i dues assistènci­es que només pot crear la imaginació d’un geni. En la ressaca del no clàssic, caracterit­zada per un partit insubstanc­ial, Messi es va rebel·lar contra l’encefalogr­ama pla i va emergir del conformism­e general com a solista. L’argentí va liderar la victòria conservado­ra d’un Barça previsor respecte als reptes de futur. Un equip amb més gols que no pas futbol que va recuperar el liderat contra un Valladolid que va començar ordenat i va acabar mirant de no incomodar gaire l’adversari per no encaixar una golejada encara més exagerada.

Sergio González va estar a punt d’arrencar un punt del Camp Nou la temporada passada i ahir va optar per repetir l’esquema, amb tres centrals i laterals llargs contra un Barça amb novetats significat­ives en una setmana amb tres partits. Valverde, que havia prescindit d’Arthur en la convocatòr­ia, va desplaçar De Jong a l’interior esquerre i va concedir el dret a Arturo Vidal en la segona titularita­t de l’any del xilè. Tot i això la novetat més vistosa va afectar la davantera, amb Ansu Fati, que demà farà 17 anys, a la posició de Griezmann. Valverde buscava desequilib­ri davant l’ordre de la rereguarda del Valladolid.

El Barça va tornar a matinar, com la setmana passada a Praga. En la primera aproximaci­ó després de menys de dos minuts de joc, una centrada de Messi mal resolta per la defensa va arribar a peus de Lenglet a l’àrea. El francès va rematar de primeres, la pilota va tocar a la cuixa de Barba i es va convertir en un objecte impossible per a Jordi Masip.

S’augurava una nit plàcida al Camp Nou, poc poblat però molt reivindica­tiu, per bé que el Valladolid va encaixar el cop amb naturalita­t, va estar organitzat i va enviar un parell d’amenaces a través de Sergi Guardiola i Waldo. Van ser el preludi d’un gol força absurd des del seu origen, una falta supèrflua de Semedo, fins que es va executar: un toc involuntar­i de Kiko Olivas després d’un rebuig agònic de Ter Stegen.

Com la setmana passada a Praga, al Barça se li complicava el partit. Atacava a ràfegues i experiment­ava nombroses pèrdues davant el bloc adversari, amb tres centrals i un doble pivot. Una fortificac­ió impenetrab­le pel centre, excepte per a la imaginació de Messi. Vidal va combinar amb l’argentí al mig del camp i va arrencar per la vertical desmarcant-se en direcció a la porteria de Masip. No feia l’efecte de ser una aventura excessivam­ent prometedor­a, però Leo va idear una introducci­ó mil·limètrica, a l’altura precisa, la velocitat exacta, per a la caça de Vidal.

El gol va evitar que el Barça, parsimonió­s i burocràtic en excés, hagués de començar a mirar el rellotge, i que l’estadi comencés a sentir la desagradab­le sensació de l’ansietat. Messi va administra­r el tranquil·litzant definitiu mitjançant la superba execució d’un lliure directe a 24 metres del marc de Ma

El conjunt blaugrana va regular els esforços, amb Vidal i Ansu Fati a l’onze inicial

Com la setmana passada a Praga, el Barça va tornar a matinar, amb un gol de Lenglet al minut 2

A l’onada final contra un Valladolid resignat hauria pogut caure un resultat escandalós

Eficaç en la definició, el Barça recupera el liderat i té recorregut per millorar

sip. L’argentí tornava a desbaratar els projectes de Sergio González, que acabava de rellevar Nacho per Salisu i canviar el dispositiu defensiu per una línia de quatre unitats.

A la segona meitat va persistir un ambient una mica estrany, un matx estabornit, afectat per la ressaca del no clàssic. Si córrer és de covards, el Barça va ser l’equip més audaç del món. Es va dedicar a administra­r la renda, convertida en vitalícia perquè el Valladolid es va convèncer que la seva guerra no passa pel camp del líder i es va conformar que la bèstia blaugrana es mantingués en la somnolènci­a.

Una situació ideal per regular els esforços. Valverde va introduir Rakitic per De Jong, i el croat, amb un peu i mig cervell fora del club, va ser ovacionat. Fati, que va estar realment participat­iu –per bé que no va acabar de concretar les accions– va deixar el lloc a Griezmann.

Només Messi es continuava rebel·lant contra la burocràcia; només l’argentí volia alçar la veu en un desert futbolísti­c. I va tornar a aixecar el públic amb una altra diana d’alta categoria després d’un control orientat amb la cuixa d’esquena a la porteria. I va rematar la nit amb una passada en profundita­t perquè Suárez apagués el marcador.

Hauria pogut declara el Valladolid zona catastròfi­ca durant les últimes onades, amb nombroses oportunita­ts clares, però el Barça es va conformar. Molts gols, poc desgast, un Messi a ple rendiment i un resultat idèntic al de l’últim clàssic al Camp Nou, fa un any.

 ??  ??
 ?? ENRIC FONTCUBERT­A / EFE ??
ENRIC FONTCUBERT­A / EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain