La Vanguardia (Català)

Quantes coses escombrari­a

- Isabel Gómez Melenchón

Si jo tingués una escombra... Quantes coses escombrari­a? No, si jo tingués una escombra que bé que aparcaria. Arribar al diari en escombra voladora no entelaria la meva reputació, més aviat la confirmari­a, un mal acceptable si es tenen en compte tots els avantatges: evitar els embussos i altres contenidor­s de l’actualitat i ja m’entenen, veure el món des de dalt i, després de veure’l, demanar plaça al primer coet d’Elon Musk per abandonar-lo. Saltar-se els semàfors, perquè al cel no n’hi ha, de moment, i fer-li una botifarra a la zona blava (a la verda també). Llàstima que l’invent no serà a temps per a aquest Halloween en què a tants ens han venut només la goma quan hem anat a comprar una màscara, perquè amb la cara de pomes agres que se’ns està quedant ja fem massa por.

Dic que no estarà a punt perquè encara no han fabricat l’escombra voladora, però existeix un prototip elèctric que funciona amb patins i arran de terra. Quin món aquest en què en lloc de construir més trens per reduir la petjada de carboni inventem artefactes per seguir les de Harry Potter. L’artefacte és una ocurrència d’un grup d’enginyers de Toyota i el van presentar al recent Saló de l’Automòbil de Tòquio, on va despertar tal expectació que és possible que acabi arribant al mercat. El que només era un ganxo per cridar l’atenció sobre vehicles del futur s’ha acabat convertint en l’estrella del saló, vaja, com La Ventafocs en versió transports. Encara bo que no els va donar per dissenyar una fregadora.

He vist les fotos de l’E-broom, com l’han anomenada els seus hipotètics futurs fabricants, i sí, sembla una escombra, d’un altre planeta, però escombra: un pal metàl·lic de color daurat i el raspall de l’extrem fet de barnilles irisades, sota les quals se situa una roda. Diuen que funciona de manera semblant a un teleesquí i en realitat no vola, llevat que ho facin, involuntàr­iament, els seus conductors, que han d’anar proveïts de casc, per si de cas, i patins. O sigui, que malgrat la seva pomposa presentaci­ó és més un patinet fabulós, o una escombra amb molta comèdia. Els enginyers la van idear com a diversió i no sabem si ja se n’estan penedint. Jo n’estaria.

Sinceramen­t, no li veig la gràcia, i crec que a la lumbàlgia menys, però segur que així que estigui disponible es convertirà en un must. La propera vegada que els tècnics se’ns posin creatius a veure si inventen uns peus, per caminar. Ja els tenim? Oh,

my God, se’ns havia oblidat.

Arribar a la feina en una escombra només confirmari­a la reputació de molts/es

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain